Stelling over gamen in de bieb

Jacqueline over gamen in de bieb

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Ik verslind boeken. Op mijn nachtkastje ligt het uitgelezen Lepelsnijder, op mijn kussen het tweede deel van Nevermoor en in mijn telefoon staat een lange lijst met boeken die ik daarna wil lezen. Mijn eerste zaterdagbaantje was in de bibliotheek en ook nu kom ik er elke week. Voor de boeken.

Gamecave

Maar kinderen in Kerkrade worden sinds dit weekend met een Gamecave naar de bieb gelokt. In deze spelletjesgrot kun je kiezen uit verschillende spelcomputers en games die je op een groot scherm kunt spelen. In Limburg willen ze zo laten zien dat ‘een bibliotheek meer is dan alleen maar een boekje lezen’.

Vies woord

Nou ja zeg, ‘een boekje’, bijna of het een vies woord is! Als een bibliotheek al zo over lezen gaat praten… Natuurlijk is niet iedereen een boekenvreter. Maar laat dan juist zien hoe fijn het is om via een boek in een heel andere wereld te duiken. Door bijvoorbeeld voor te lezen of samen op zoek te gaan naar een boek dat wél in de smaak valt.

Afleidend

Maar ja, als even verderop een competitie Super Smash Brothers Ultimate wordt gespeeld, dan is dat natuurlijk wel een tikkie afleidend. Dat snap ik ook wel. Weg dus met die Gamecave! Bouw er liever een boekenberg waar je bovenop kunt zitten lezen of waar je al gravend je nieuwe lievelingsboek ontdekt. Ik heb er nu al zin in.

Stelling: Je gaat naar de bibliotheek om te lezen, niet om te gamen!

Stelling over gamen in de biebRosa (10) Eens
‘Gamen in de bibliotheek vind ik wel een beetje apart. Misschien gaan jongens die van gamen houden er dan wel sneller heen, maar ik denk niet dat die gaan lezen. Het is wel leuk om ergens samen te gamen, maar dat hoeft niet per se in de bibliotheek.’

 

Lennart (9) Oneens
‘Ik hou van boeken én van games. Gamen in de bibliotheek vind ik een leuk idee. Ik denk dat kinderen die niet van lezen houden er dan wel eerder naartoe gaan. Die zien daar dan boeken en denken: ehm… interessant.’

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Eens je kimt om te lezen noet om te gamen gamen kun je nog altijd thuis of bij een vriend Duimomhoog

Oneens. Je kan toch wel wat afleiding gebruiken na heel veel lezen?

Ik vind gamen in de bieb een beetje gek en ik denk niet dat er daardoor meer mensen gaan lezen Duimomlaag Vraagtzichaf Oeps

EENS de bieb is toch voor boeken? Waarom zou je dan gaan gamen, dat doe je maar lekker thuis!

Eens, boeken nemen je mee in een totaal andere wereld of juist een waar gebeurd verhaal. Dat is ook het leuke eraan, zelf ben ik een boekenwurm dus games in een bibliotheek is een slecht idee, het leid je alleen maar af en kan je niet meer lekker rustig lezen... Duimomhoog

Eens je zou in de bieb rustig moeten kunnen lezen en niet dat je wort afgeleid door gamers. Duimomhoog

Eens, de bieb is bedoeld om te lezen en dan vind ik het raar dat je daar ook gaat gamen. Dat kan toch ook thuis doen? Blij

Oneens de bieb is om te lezen niet om te gamen Duimomhoog

Eens, waar kan je gamen in de blibiotheek? En je gaat er alleen maar naar toe om boeken te halen. Juichen

ik ben het oneens want gamen is heel hype Vraagtzichaf

Wij vinden onze HUB bibliotheek in Kerkrade heel cool.
Je kunt er boeken lezen , maar ook bewegen en klimmen, tekenen, chillen en ook gamen.....
Het is een superleuke plek voor kinderen!!! Blij

De stelling is: 'Je gaat naar de bibliotheek om te lezen, niet om te gamen!' Deze reactie is gewoon reclame en heeft niets met de stelling te maken!

Eens de Bibliotheek is een plek om te lezen niet voor spelletjes gamen is ook leuk maar dat kun je altijd thuis doen af en toe moet je ook gewoon lekker lezen dat is ook hartstikke leuk !!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.