Stelling over haaien

Jacqueline over haaien

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Een zwempartijtje met een enorme haai. Voor mij een ware nachtmerrie, maar voor de Amerikaanse bioloog Ocean Ramsey een droom die uitkwam. Vorige week kwam ze het dier voor de kust van Hawaï tegen. Zeker weten doet ze het niet, maar het zou Deep Blue kunnen zijn: de grootste witte haai ooit gezien.

Enge films

Ik zou pijlsnel wegzwemmen, maar zij ging juist op de reus af! Haar collega maakte foto’s van hun ontmoeting. Ramsey wil zo laten zien dat haaien geen monsters zijn zoals je ze misschien uit enge films kent. ‘Zeker, het zijn roofdieren, maar daarom hoeven we ze toch niet te haten en te doden?’ schrijft ze op Instagram.

Sappig zeehondje

Nu geloof ik heus wel dat haaien niet zomaar iedereen opeten die langs komt zwemmen, maar om nou een gezellig feestje met ze te gaan vieren? En over hun buik te kriebelen? Een haai is dan misschien geen menseneter, maar een zwemmer kan hij zo aanzien voor een sappig zeehondje en dan ben je mooi wel de pineut.

Waarschuwing

Altijd afstand houden, zeg ik dus. Zelfs als je naar de oceaan bent vernoemd. Want Ocean Ramsey zegt op haar Instagram wel dat je haar zwempartijtje niet moet nadoen, maar die waarschuwing staat mooi niet bij de foto’s die je nu overal ziet.

Stelling: Houd haaien op afstand!

stelling over haaienSade (9 jaar): Eensstelling over haaien
‘Haaien zijn niet echt lievige beesten, dus ik zou echt niet durven wat zij heeft gedaan. Stel je voor dat die haai je ineens opmerkt, dan kan het zomaar verkeerd aflopen. Dus eens: afstand houden!’

Jasper (10 jaar): Oneens
‘Natuurlijk loop je een risico, want zo’n haai kan opeens denken dat je de vijand bent. Maar ik vind het toch heel goed wat ze heeft gedaan. Ze heeft zo echt laten zien dat de haai ook een mooi dier is.’

 

We zijn natuurlijk ook erg benieuwd naar wat jij van deze stelling vindt. Laat het hieronder weten:

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Nou ik vind dat ze wel aardig zijn want ja alle dieren zijn aardig als je ze niet aanvalt ze zijn eigenlijk of het zelfde als naturelle mombs vind ik zelf Dieren zijn geen vijandige mombs.

Eens! En bedoelde je mobs (MineCraft)?

Onzin, haaien zijn unieke dieren. Juist doordat ze er zo en uitzien bestaan ze al meer dan 125 miljoen jaar. En als je je niet voortbeweegt als schildpad of als zeehond/zeeleeuw eten ze je niet op. Hun interesse is dan meteen weg, behalve bij stierhaaien. Duimomhoog

Oneens. Haaien zijn niet super gevaarlijk. Als je maar rustig met ze omgaat. Haaien bestaan nu al 125 miljoen jaar. Dan kan je ze niet zomaar wegtoveren. Duimomlaag Duimomlaag

Ik ben het oneens, haaien eten bijna nooit mensen. Het zijn eigenlijk best wel lieve dieren. De mensen die met ze zwemmen willen het zelf, dan zullen ze ook wel aan de risico’s gedacht. Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag

Ik ben het er mee eens. Het kan namelijk best zijn dat de haai denkt dat jij een lekker hapje bent.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.