Stelling over het eten van hanenvlees

Jacqueline over hanenvlees

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Stel: een haan legt precies op de grens van Nederland en België een ei, van wie is dat ei dan? Van niemand natuurlijk, want een haan legt geen eieren!

Voer voor vogels

Flauwe mop natuurlijk, maar voor hanen is het echt niet grappig. Omdat ze geen eieren kunnen leggen, willen boeren die legkippen verkopen zo snel mogelijk van hun haantjes af. Hanen die uit het ei kruipen worden meteen gedood en verkocht als voer voor slangen en roofvogels. Per jaar gaat het wel om 45 miljoen hanen.

Hanenburger

Denk jij nu: zielig!? De Limburgse kippenboer Ruud Zanders vindt het vooral zonde. Hanen kunnen dan misschien geen eieren leggen, maar je kunt wel hun vlees opeten als ze toch eenmaal zijn geboren. Daarom begon hij een dier- en milieuvriendelijke kippenboerderij: Kipster. Daar worden de haantjes vetgemest en vervolgens als sappige hamburgers verkocht in de Lidl-winkels.

Vegahaan

Als ik een paar weken geleden niet besloten had om geen vlees meer te eten, dan had ik zeker mijn tanden in zo’n hanenburger gezet. Een flinke klodder mayo erop en knap als je dan proeft of het een hen of een haan is. Volgens Zanders is hanenvlees ook echt lekker. Als je tenminste weet hoe je zo’n haantje moet bereiden. ‘Als je het vlees net zo lang bakt als kip, dan wordt het taai.’ Maar vast niet zo erg als de rubberen, piepende maar wel 100% vegahaan waar ik in sta te happen!

Stelling: Hap eens in een haantje!

Foto VenneVenne (10): eens
‘Ik wist niet dat ze haantjes doodmaakten. Wel gek eigenlijk. Van mij mogen de hanen net zo lang leven als de kippen. Ik zou wel een keer een hanenburger willen proberen. Het smaakt vast niet zo heel anders dan kippenvlees.’

Foto JuliusJulius (11): eens
‘Als ik zo’n verhaal hoor, dan denk ik wel: zielig dat dieren dood worden gemaakt zodat wij ze kunnen opeten. Alleen als het dan op mijn bord ligt, eet ik het wel weer gewoon. Ook als het een haan is!’

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Filmpje: mega-haan van lego of Kip voedt baby-eendjes op.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik ben er mee eens. Want er worden al dieren gedood om te eten, koeien, varkens, kippen enz. Dus het maakt niet zo veel uit, het is niet zo dat de ene zieliger is dan de ander, ze zijn allebij dieren. Dus het is eigenlijk zielig voor alle dieren die dood gaan om hun vlees.

OH MY GOD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Echt super zielig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Rentweg Rentweg Rentweg Die stomme gasten die daar aan meedoen zouden zich echt Oeps moeten voelen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.