stelling over hondjes als kerstcadeau

Jacqueline over kerstcadeau-hondjes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Zou jij ook smelten als onder de boom een puppy op je wacht? Een hondje met van die grote, smekende ogen, superzachte oren en een grote rode strik om zijn koppie? Dat wordt een heerlijke kerstvakantie! Samen eindeloos wandelen in het bos en weer ontdooien voor de open haard met warme choco (voor jou) en een kluif (voor hem). Of samen lekker op de bank met een dekentje terwijl je voorleest uit Het Leven van een Loser - Een hondenleven.

Best veel werk

Zie je het al helemaal voor je? Maar in januari moet jij weer naar school, je ouders weer aan de slag en dan is een hond ineens best veel werk. Een Brits asiel neemt daarom deze kerst maatregelen en laat mensen pas vanaf 4 januari weer honden adopteren. Want zo zegt de directeur: ‘Een hond is voor het leven, niet alleen voor kerst.’ Zo hopen ze te voorkomen dat er in januari veel kerstcadeau-hondjes weer worden teruggebracht.

Geen kerstversiering

Een goede regel, vind ik. Want een hondje neem je natuurlijk niet omdat-ie zo mooi bij de kerstboom past met zijn rode strik. Het is geen kerstversiering die je na de feestdagen weer in een doos op zolder zet om een jaar later weer op te duikelen! Wat mij betreft sluiten daarom ook Nederlandse asiels hun deuren met kerst. Hopelijk staat er dan in het nieuwe jaar voor elke opvang een hele rij met baasjes-voor-altijd te wachten!

Dierenasiels moeten een adoptiestop invoeren tijdens kerst

stelling over hondjes als kerstcadeauJoas (8 jaar): oneens
‘Ik zou niet blij zijn met een hond als kerstcadeau, want ik hou niet van honden! Maar ik vind wel dat je altijd een hond mag kopen bij het asiel. Misschien denken mensen met kerst er minder goed over na, maar zo erg is dat nou ook weer niet.’

Karlijn (9): eensstelling over hondjes als kerstcadeau
‘Eens, want mensen kunnen wel denken dat een hond een leuk cadeau is, maar dan weten ze bijvoorbeeld niet hoe ze ervoor moeten zorgen. Wij hebben thuis een kat en die spuugt heel vaak. Dat wist ik vooraf niet, maar dat moet ik soms wel opruimen.’

En wat vind jij van de stelling? Laat het ons hieronder weten: 

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Oneens,Ik vind dat mensen goed na moeten denken . of ze een hondje willen
Of afspreken dat ze het hondje eerst op proef nemen .
Ik vind dat ze wel hondjes kunnen adopteren want misschien heeft er dan weer een hondje een leuke kerst ! Duimomhoog

Ik vind kleine puppy’s super schattig maar ik zou er geen als kerst cadea willen want ik heb al een huisdier en een hond in huis hoef ik ook weer niet maar het idee is super lief ! Zo schattig en het is vooral leuk als je al graag een hond wou voor kerst ik zou willen dat erg geen asielhonden meer waren en dat alle honden op aarde een fijn huisje en een fijn baasje hebben !!!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.