Jake

Jake (8) maakt boek over coronavirus

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Dat een lockdown ook voor positieve dingen kan zorgen, bewijst Jake (8) uit Gibraltar. Hij maakte een boek over het coronavirus. Daar verkocht hij zoveel exemplaren van, dat hij verschillende goede doelen kon steunen.

Foto: Jake

Toen Jake in het voorjaar met zijn opa belde, hadden ze het maar over één ding: het coronavirus. Dat gesprek inspireerde hem om er een boek over te maken. Jake had tijd zat, want hij zat drie maanden binnen. ‘Ik houd van schrijven en tekenen en daarom maakte ik het boek Corona Travel. Het gaat over het virus dat werd geboren in China en daarna op wereldreis gaat. Maar hij kan nergens met mensen knuffelen, want iedereen houdt de deuren dicht.

Dromen die uitkomen 

Jake’s moeder plaatste een bericht over het boek op social media, vertelde erover op de radio en al snel ging het viral in meer dan twintig landen. Twaalfhonderd mensen wilden het hebben. Met de verkoop en nog wat donaties haalde Jake meer dan achtduizend euro op. ‘Dat was een droom die uitkwam’, zegt hij. Met het geld is onder meer een waterput gebouwd bij een school in het Afrikaanse land Sierra Leone. Honderden kinderen hebben daardoor schoon drinkwater. Die put kreeg de naam Jake’s Well (Jake’s put). En daar is hij heel trots op: ‘Zo komen niet één, maar twee dromen uit.’ 

Foto: Jake

Anderen lazen ook: 3 vragen over 'effectief' corona-vaccin.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps