Donald Trump wil zijn eigen militaire parade

Jaloerse president Trump wil zijn eigen parade

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

De Amerikaanse president Trump was vorig jaar te gast bij de jaarlijkse parade in Frankrijk. Dat vond-ie zó indrukwekkend, dat hij er nu ook eentje wil!

Elk jaar wordt op 14 juli, de nationale feestdag van Frankrijk, in de hoofdstad Parijs een grote parade gehouden. Honderden militairen marcheren dan over de Champs-Élysées, gevolgd door een stoet aan tanks en met kleurige vliegtuigen in de lucht.

Trump wil militaire parade met tanks

Eregast

President Donald Trump was vorig jaar uitgenodigd door zijn Franse collega Emmanuel Macron om de parade bij te wonen. Als eregast! Hij was heel erg onder de indruk. Trump bedankte Macron dan ook uitgebreid...

Onderzoeken

Het gaf Trump een idee. 'Ik wil een parade zoals die in Frankrijk', zou hij aan zijn medewerkers hebben gezegd. Die moeten nu gaan onderzoeken of in de Amerikaanse hoofdstad Washington ook een militaire parade kan komen.

De meest logische datum daarvoor is 4 juli, op de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag. Dat wordt nu al gevierd met grote feesten en optredens. Trump hoopt dat daar straks een grote parade bijkomt!

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Kinderen schrijven brieven aan Trump: 'Wees aardig'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.