Alcatraz gezien vanuit San Francisco

James (9) zwemt naar oude gevangenis

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Alcatraz is een beroemd eiland voor de kust van de Amerikaanse stad San Francisco. Vroeger zaten er boeven gevangen. Nu is het een museum. De negenjarige James is er als jongste ooit naartoe gezwommen.

James houdt van zwemmen. Zijn vrienden noemen hem ‘Supereend’ en hij is soms wel vijf uur per dag in het water te vinden. Hij wilde dan ook heel graag de jongste zwemmer zijn die ooit naar het gevangeniseiland Alcatraz op en neer is gezwommen. Dat is een afstand van ongeveer vier kilometer.

Wild water
Na maanden van trainen was het deze week eindelijk zover. James trok een warm zwempak aan en dook in het water. Dat ging nog niet zo makkelijk als in het zwembad. De zee was wild en James moest vechten tegen de golven. De hele tocht duurde iets meer dan twee uur.


Extra beloning
Zijn coach zwom naast hem en zijn moeder peddelde mee in een bootje. ‘Ik wilde eigenlijk terug, maar zij bleven roepen: “Ik geloof dat je het kunt!”’, vertelt James aan een tv-zender uit de buurt. Zijn vader had hem honderd dollar als beloning beloofd, maar was zo trots op zijn zoon, dat hij het bedrag verdubbelde.

Lange brug
James is nog lang niet uitgezwommen. Zijn volgende doel? De hele lengte van de Golden Gate Bridge in het water oversteken. Die brug is 2,7 kilometer lang.
Golden Gate Bridge in San Francisco

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

 ​goed gedaan man

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.