Stelling Janine

Janine over baby's in de klas

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

In groep acht moest ik af en toe een pauze overslaan om op de kinderen uit groep 1 te passen. ‘Zo kan die juf wel lekker pauze vieren. Dat is ook niet eerlijk’, dacht ik toen. Nu begrijp ik dat ik dit moest doen zodat ik leerde om voor iemand te zorgen. Op tien basisscholen in Rotterdam gaan ze nog een stapje verder: daar komt na de zomervakantie elke maand een keer een baby in de klas.

Huilen of lachen?

De baby komt een uurtje met een ouder in de klas. En dan niet om gezellig te knuffelen of om door de les te brabbelen. Volgens de bedenkers van het baby-in-de-klas-project kunnen de kinderen juist heel veel van leren van de nieuwe klasgenoot. Waarom lacht of huilt-ie? Een proef in Canada was een groot succes. Daar zou nu minder gepest worden in de klas omdat de kinderen ook elkaars emoties beter begrijpen. 

Eng

Toch vind ik het een slecht plan. Stel je eens voor: een hele klas die een uur lang naar jou staart. Dat is toch eng? Ik vind dat je daar een baby niet voor moet gebruiken. Van de kleuters op je eigen school kun je toch ook veel leren? Of wat dacht je van een klassenkonijn of een groepsvis? Maar laat die baby’s lekker thuis.

Stelling: Baby’s horen niet in de klas, maar bij hun ouders!

Christina

Christina (11): Eens
‘Ik vind dat baby’s niet in de klas horen. Daar worden ze gebruikt om mee te showen en dat vind ik niet eerlijk. Voor het leren over verschillende emoties is het misschien wel handig, maar daar zijn ook andere manieren voor. Er met elkaar over praten bijvoorbeeld.’ 

Robin (12): OneensRobin
‘Het lijkt mij echt heel leuk! Als het maar niet te vaak is, want dat is zielig voor de baby. Maar als er elke keer een andere baby komt, kan het wel. Ik vind het juist belangrijk, want als je met een baby kunt omgaan dan kun je dat ook met andere mensen.’

Ben jij het met Janine haar stelling eens of oneens? Laat het hieronder weten:

Anderen lazen ook: Slimme tips tegen pesten.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Hoi redactie,
Ik vind het een goed experiment en ben er blij mee dat het in NL nu ook uitgeprobeerd wordt. Leuk dat jullie er aandacht aan besteden, maar jammer dat er te weinig informatie wordt gegeven om een echte mening te vormen. De moeder en/of vader zijn er altijd bij en misschien is het voor de baby ook leuk om tussen liefdevolle kinderen te zijn. Kijk vooral het filmpje, dan kun je zien hoe het werkt. Ik hoop dat jullie het filmpje op jullie site plaatsen.
https://www.ad.nl/nieuws/baby-voor-de-klas-leert-kinderen-sociale-vaardi...
vriendelijke groet, Olga Willems

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.