stelling janine beloningen

Janine over beloningen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Ik was vandaag op tijd op mijn werk. En toen onze redactiecoördinator Jacqueline vroeg of ik deze stelling wilde maken deed ik dat. O ja, ik hielp ook nog iemand op de gang die een doos liet vallen. Krijg ik nu een beloning bovenop mijn salaris?

Dikke bonus

Rare vraag? Je krijgt toch geen beloning voor iets wat normaal is om te doen? Toch werkt het in de voetbalwereld wel een beetje zo. De Braziliaanse voetballer Neymar zou extra geld krijgen van zijn club Paris Saint-Germain om voor en na een wedstrijd even naar zijn fans te zwaaien. Elke maand 375.000 euro, ontdekte de website Football Leaks. De voetballer zelf vond het maar nepnieuws. Een teamgenoot nam het voor Neymar op en liet weten dat ze voor het geld wel iets meer moeten doen: naar hun bazen luisteren, respect hebben voor anderen en op tijd komen.

Omgekeerde wereld

Ik vind dit echt de omgekeerde wereld. Dit zijn toch normale dingen voor een voetballer en sowieso voor elk mens? Waarom draaien ze het niet om door juist een deel van zijn salaris in te houden als hij die dingen niet doet? Hoewel ik nu niet meer op zijn gezwaai zit te wachten.

Stelling: Geen beloning voor normaal gedrag!

Stelling Janine

Anneloes (10): Eens

‘Voetballers hebben geld genoeg. Ze moeten gewoon zwaaien en aardig zijn omdat ze dat leuk vinden en niet voor het geld. Een straf vind ik geen goed idee, want dan gaan ze misschien zwaaien terwijl ze zich op de wedstrijd moeten focussen.’

Casper

Casper (8): Eens

‘Ik vind het niet eerlijk dat de voetballers extra geld krijgen. Als ik op tijd thuis ben, krijg ik ook geen extra zakgeld. Al zijn ze beroemd, iedereen moet netjes zijn. Voetballers zijn ook gewoon normale mensen.’

Ben jij het eens of oneens met de stelling? Breng je stem uit! In de reacties hieronder kun je ook vertellen waarom je dat vindt.

Anderen lazen ook: Hoe goed ben jij met geld?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vindt dat soms beloning mag krijgen

Ik vind her niet normaal dat Voetballers extra geld krijgen om te doen wat ze Leuk Vinden

Wij zij het er mee eens, want het is een beetje omgekeerde wereld.

Ik ben Max en ik ben zeven en een half jaar. Ik ben het eens met de stelling. Voetballers krijgen al heel veel geld. Dus nog meer geld is helemaal niet nodig.

Groeten van Max Krumm

soms wel en soms niet licht er aan wat je hebt gedaan Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.