Stelling Janine

Janine over buitenlessen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Een paar nieuwe schoenen kost veertig euro. Je krijgt 25% korting. Hoeveel moet je betalen? Om het antwoord op die som uit te rekenen moet je je waarschijnlijk, net als ik, goed concentreren. Dan is het fijn als het stil is in de klas. Na een tijdje je hoofd te hebben gebroken over zulke sommen en andere ingewikkelde opdrachten is het lekker om een rondje te rennen over het schoolplein. Daarna is je hoofd leeg genoeg om ’m weer te vullen met iets nieuws.

Vaker naar buiten

Toekomstige meesters en juffen willen dat anders doen. Uit onderzoek onder studenten van lerarenopleiding Pabo blijkt dat zij liever willen dat leerlingen niet na, maar tijdens opdrachten naar buiten gaan. Door er spelletjes van te maken met bijvoorbeeld stoepkrijt, takken en hoepels zouden leerlingen de stof beter kunnen onthouden en tegelijkertijd meer beweging en frisse lucht krijgen.

Veel lawaai

Klinkt leuk, maar het lijkt mij juist moeilijker om een som uit te rekenen op een lawaaierig schoolplein. Je raakt toch afgeleid door verkeersgeluiden, andere kinderen en van al het leuks wat er te zien is. Maar dat betekent niet dat het me geen goed idee lijkt om wat meer naar buiten te gaan. Misschien toch wat vaker een pauze tussendoor, voor een extra rondje over het plein?

Stelling: Rekenen doe je in het klaslokaal

Daniël (11): Oneens

Wij gaan wel eens hardlopen en ik merk dat ik me daarna beter kan concentreren. Dan ben ik veel rustiger in mijn hoofd. Maar het lijkt me nóg leuker om tegelijkertijd ook opdrachten te doen. Maar dan wel zonder dat er geschreeuwd wordt. Dan zou het me best lukken.’

Isa (11): Eens

Buiten kan er veel lawaai zijn. Als er auto’s langskomen bijvoorbeeld. Maar het kan ook te koud of te warm zijn, waardoor je je niet kunt concentreren. Precies goed weer is het bijna nooit. Maar ik snap wel dat het fijner is vanwege corona. Er is toch meer frisse lucht.’

Wat vind jij van de stelling van deze week? We zijn erg benieuwd naar je mening dus laat het ons hieronder weten:

 

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Binnen is gewoon heel normaal dus binnen les krijgen moeten we blijven doen

Speel op de stoel zitten is ook niks van. Ik vind dat meer buiten is gezonder.

Eens ik vind frisse lucht belangrijk maar je kan je veel beter concentreren in de klas !

grappig ik zou ook wel buiten willen spelen maar bijna elke dag regent het jammer maar veel plezier doei!!! groetjes van maas

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.