Foto: Kidsweek

Janine over de kermis

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Felle flikkerende lampjes, harde muziek en veel geschiet en geschreeuw. Het kermisseizoen is begonnen, maar zoals je vast al doorhebt word ik daar niet heel blij van. Zo’n reizend pretpark staat vaak op een centraal plein in een dorp of stad en daardoor hebben veel mensen last van het lawaai en moeten ze omrijden of omfietsen. Verder begrijp ik gewoon niet zo goed wat er leuk aan is. De attracties zijn elk jaar hetzelfde, de prulprijzen die je kunt winnen bestel je voor veel minder geld in China en wie eet er nou in de lente of zomer een oliebol? 

Stop ermee 

Klink ik zuur? Toch zijn veel mensen het met mij eens. Volgens de Nederlandse Kermisbond sneuvelen er elk jaar ongeveer dertig kermissen. Van de 1700 die er nu nog over zijn, hebben vooral de kermissen in dorpen het moeilijk omdat daar steeds minder kinderen wonen. Wat mij betreft mogen álle kermissen ermee stoppen. En als jij de zweefmolen of het spookhuis echt niet kunt missen, dan ga je toch naar een pretpark? Zorg ik er wel voor dat je daar een oliebol of suikerspin kunt krijgen! Goeie deal? 

Stelling: Sluit alle kermissen! 

Casper

Casper (9): Oneens

‘Ik zou juist willen dat er vaker kermis is bij ons in het dorp! Ik ga dan het liefst naar het spookhuis. En het is leuker dan een pretpark: je kunt er op de fiets naartoe en er zijn andere dingen te doen. Eendjes vissen bijvoorbeeld.’ 

 

 

Anneloes

Anneloes (10): Oneens

‘Ik vind de kermis leuker dan een pretpark, omdat mijn vriendinnen daar ook zijn. De attracties zijn leuk, maar het is nog leuker om tussendoor te kletsen. Ik snap wel dat mensen last hebben van het lawaai. Misschien kan de kermis verhuizen naar een rustigere plek.’ 


Wat vind jij van de stelling? Laat hieronder weten of jij het eens of oneens bent. 

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik ben tegen omdat een kermis heel leuk is en in een pretpark koop je een kaartje en mag je overal gratis in, maar als er niks leuks is is het geldverspilling.
Maar op de kermis kan je zelf bepalen waar je ingaat , als er niks leuks is ga je niet.

Oneens want bij ons is er nooit kermis als ik ergens naar de kermis ga dan ga ik in Limburg er moeten meer kermissen komen.

Ik vind het een stom idee. Toch vind ik dat ze een punt heeft, dat mensen last van hebben om te gaan omrijden. Maar, bij een pretpark moet je veeeeeel meer betalen en soms ook meer dan een oliebol/suikerspin en een prulspel samen. Ik vind, dat je gewoon een weg moet maken voor die fietsers en auto's. Want een kermis is niet elke elke dag, en een pretpark wel.

Vraagtzichaf ik ben het meer oneens dan eens maar toch zit ik er een beetje tussenin

0neens!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Maar ze moeten vaker naar drukke steden komen zodat er meer mensen naartoe gaan. Kan de prijs dan misschien ook ietsje omlaag?

ik ben het er niet mee eens... maar ik vind wel dat het geluid veel zachter kan. en dat de prijzen ook wel omlaag kunnen... maar dan hoeft de kermis niet weg...want het blijft natuurlijk wel gewoon leuk en het is ook super gezzelig!!! Duimomhoog

Niet eens, want de kermis is juist leuk.
Maar begrijp het ook wel weer want het word de laatste tijd veel duurder en voor de omwonende is het miss iets te luidruchtig.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps