stelling janine

Janine over glinsterende outfits

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Bekende acteurs konden de afgelopen weken hun prijzenkast weer aanvullen. Wonnen ze niks bij de Golden Globes in Hollywood? Dan stonden ze misschien wel op het podium bij de Britse BAFTA’s of de Amerikaanse Oscars. En of ze nou wonnen of niet, het was voor iedereen hét moment om zichzelf op hun best aan alle belangrijke mensen te laten zien. Daarom leukten sommigen hun outfit nog eens op met opvallende, glinsterende pailletten.

Milieuproblemen

En daar waren milieuactivisten niet blij mee. De kleine stukjes plastic zouden namelijk slecht zijn voor het milieu omdat ze gemaakt zijn van natuuronvriendelijke stoffen. Ook breken ze af tot steeds kleinere stukjes plastic die uiteindelijk in de oceaan belanden. De activisten vroegen acteurs daarom na die eerste twee shows geen pailletten meer op hun kleding te (laten) naaien voor het Oscar-feestje afgelopen zondag. De sterren zouden met die boodschap een voorbeeld zijn voor de kijkers. 

Shinen

Maar ook tijdens die show waren de plastic deeltjes op de rode loper te zien en dat begrijp ik helemaal. Natuurlijk is het belangrijk om goed voor het milieu te zorgen, maar tijdens misschien wel de belangrijke avond van het jaar mogen sterren best even shinen. En daarvoor is toch een beetje glinstering nodig?

Stelling: Sterren hoeven niet altijd een boodschap uit te dragen met hun kleding

Jasper (11): Oneens

‘Je moet altijd aan het milieu blijven denken. Iedereen heeft weleens een belangrijke avond, dus als iedereen er op die momenten mee stopt, gaat het helemaal fout. Ik vind het juist belangrijk dat sterren dat voorbeeld geven. Sommige fans doen alles wat zij ook doen.’

Anouska (9):Eens

‘Als je iets heel belangrijks hebt en dan zo’n mooie jurk wil dragen, draag hem dan. En laat je niet tegenhouden. Op andere dagen kun je dan wel weer goede dingen voor het milieu doen en tegen fans zeggen dat dat belangrijk is.’

Ben jij het eens of oneens met de stelling? Laat het hieronder weten!

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook