stelling over post
stelling

Janine over meer kaartjes en brieven

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Eentje met een foto van het strand, eentje met een mooie stad erop of juist eentje met veel kleine foto’s bij elkaar. Struin jij op vakantie nog de rekken af om het leukste kaartje te vinden voor je familie? Veel mensen vinden dat te veel moeite. En ook voor een verjaardag of ander speciaal moment sturen we liever een mailtje of een appje.

Minder post

In Nederland gaat 35% minder post door de brievenbussen dan vijf jaar geleden. En daarom moet de bezorging anders. Dat vindt minister Henk Kamp van Economische Zaken. Postbodes hoeven niet meer elke dag langs de deuren en misschien kunnen brieven en kaartjes over een tijdje wel door pizza- of pakketbezorgers in de bus worden gestopt.

Echt moeite doen

Ik vind het zonde dat er minder post wordt verstuurd. Dat is juist een goede manier om te laten weten dat je aan iemand denkt. Je koopt een kaartje of schrijft een brief speciaal voor die persoon. Een appje is zo verstuurd, maar met een brief of kaartje doe je echt moeite voor iemand! En dat kan iedereen weleens gebruiken.

Stelling: Een echt kaartje is leuker dan een appje

Foto LuukLuuk (9): Eens
‘Ik vind het leuk om af en toe een kaartje te sturen, als iemand jarig is bijvoorbeeld. Dan kun je zelf ook wat vaker post verwachten. Ik zou het weleens leuk vinden om een geschreven brief te krijgen!’

Sterre (10): Eens
Foto Sterre‘Een kaartje sturen is specialer dan een appje of mailtje. Het lijkt alsof je het meer meent. Als je jarig bent, ga je toch niet de hele dag je mail checken. En je moet blijven schrijven, anders leer je dat misschien af.’

Ben jij het eens of oneens met deze stelling? Laat het hier weten!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Niet eens. Ik vind dat iedereen zelf mag bepalen hoe hij het doet maar een kaartje is wel leuker dan een appje Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.