Stelling Janine

Janine over regels over snoep

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

‘Ik was te dik’, dat zei de Britse premier Boris Johnson nadat hij een week in het ziekenhuis lag met heftige klachten door besmetting met het coronavirus. De teller van zijn weegschaal liep over de honderd en die extra kilo’s maakten zijn herstel heel zwaar. Bij te dikke mensen kan het virus namelijk minder goed worden bestreden. Bij thuiskomst wist-ie het dus zeker: hij moest op dieet. De premier besloot gezonder te gaan eten en rent nu elke dag een rondje met zijn Jack Russel Dilyn. De eerste zes kilo is hij al kwijt, vertelde hij in een video op Twitter. Way to go, Boris!  

Niet alleen 

Maar daar laat Johnson het niet bij. Net als hij is driekwart van de Britten te zwaar. Daarom bedacht hij nieuwe regels om alle Britten te laten afslanken. Zo mag er van hem vóór negen uur ’s avonds op tv geen reclame meer gemaakt worden voor ongezond eten. Ook mag er niet meer gestunt worden met de prijzen van snoep en komt er een verbod voor chips en chocola bij de kassa’s, als Johnson zijn zin krijgt. Maar al die nieuwe regels vind ik kinderachtig. Zou het niet beter zijn om mensen juist te informeren over gezond eten, zodat ze zelf kunnen bepalen wat goed voor ze is? Misschien kan de premier meer filmpjes maken van zijn eigen dieetavontuur. Wordt het nog leuk ook!  

Stelling: Je mag zelf weten of je snoept 

Alina (11): Eens 

‘Het is goed dat hij wil dat mensen afvallen. Maar ik denk dat hij beter zijn eigen verhaal nog een keer heel duidelijk kan vertellen, om mensen er op die manier over aan het denken te zetten. En misschien kan hij juist meer reclame laten maken voor gezond eten.’ 

Casper (10): Eens 

‘Ik vind het wel goed dat er geen reclame voor ongezond eten gemaakt wordt, maar de andere regels vind ik te streng. Ik snoep zelf bijna nooit, maar ik vind wel dat je dat zelf mag weten. Dat is je eigen risico en ik vind het oneerlijk dat de premier daar wat van zegt.’ 

Wat vind jij van de stelling van deze week? We zijn erg benieuwd naar je mening dus laat het ons hieronder weten:

 

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Oneens want mensen moeten niet zo veel snoepen en pretparken moeten hun snoepwinkels sluiten

Eens gezond eten is belangrijk maar je mag zelf bepalen of je snoept of niet !

oneens, want als je kind bent heb je minder controle van hoeveelheid snoep je eet. een ouder moet dan wel wat regels maken als: 1-5 snoepjes per dag

Boris Johnson wilt snoepen niet verbieden. Maar verleiding afremmen. Door minder reclames en geen snoep bij de kassa. Dat mag ook wel in Nederland.

iemand had alleen snoep gegeten en toen werd hij blind en doof dus het is je eigen risico vind ik

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.