Janine over schoonheidswedstrijden voor honden

Janine over schoonheidswedstrijden voor honden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Een grote hal in het Britse Birmingham werd afgelopen weekend omgetoverd tot een enorme schoonheidssalon. Duizenden honden werden er getrimd en geföhnd. Sommige langharige exemplaren kregen zelfs elastiekjes en krulspelden in. Daarna werd er een bus haarlak over ze leeggespoten om alles precies op z’n plek te houden. Het gebeurde allemaal voor een schoonheidswedstrijd tijdens de Crufts Dog Show, de grootste hondenshow ter wereld. Een strenge jury bekeek per ras welke hond het allermooist was.   

Superstressvol 

Dat gepriegel lijkt me superstressvol. Ik vind het zelf maar niets als iemand eindeloos aan mijn haar zit te pielen en het lijkt me niet dat honden daar wel van genieten. En als ze helemaal opgedoft zijn, moeten ze zich ook nog van alle kanten laten bekijken en op commando hun staart omhoog en omlaag doen. Dat deel van de show kunnen ze wat mij betreft beter afschaffen. Laat ze lekker meedoen bij de sportwedstrijden! Bij die onderdelen sjezen de viervoeters door tunnels en hoepels. Stukken leuker dan showen hoe goed je haar zit toch?  

Stelling: Schoonheidswedstrijden voor honden moeten verboden worden. 

Faiyrouz

Faiyrouz (10): Oneens

‘Ik vind niet dat de wedstrijden verboden moeten worden, maar ik vind dat het baasje zelf goed moet opletten wat zijn hond ervan vindt. Als het lijkt alsof de hond het leuk vindt, mogen ze doorgaan. Als-ie maar niet gedwongen wordt.’ 
 

Charlotte

Charlotte (10): Eens 

‘Ik vind het zielig voor de honden. Wij vinden het toch ook niet leuk om alleen maar stil te zitten? De meeste honden willen liever rondrennen. En wat moeten ze met een medaille? Misschien is hun baasje daar wel heel blij mee, maar de honden hebben er zelf niks aan.’ 


Wat vind jij van de stelling van deze week? We zijn erg benieuwd naar je mening dus laat het ons hieronder weten:

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind dat het niet zo’n goed idee. Ik vind namelijk dat die honden niet moeten geforceerd worden om op de catwalk te lopen.

Ik denk niet dat elke hond dat leuk vindt. Daarom zou ik zeggen: Schaf het af.

Eens, meestal behandelen de baasjes de honden erg streng, en de hond krijgt daar stress van. Dat is helemaal niet goed voor een hond. Duimomlaag

ik vind het onacceptabel omdat honden een eigen leven moeten leiden en vrij moeten zijn. honden zijn ook personen en om ze zo te behandelen vind ik niet oke. doe ik toch ook niet bij me hamster!
groetjes mij.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.