Foto Kidsweek

Janine over talentenjachten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

De Nederlandse boyband The Fletchers staat dit weekend in de halve finale van een talentenjacht op tv. Gemist? Niet zo gek, want de show is niet op de Nederlandse zenders te zien. De jongens doen namelijk mee aan het Duitse programma Das SupertalentSehr schön, maar ook wel een tikkie onhandig. Zo mocht hun oma wat vertellen op het podium, maar dat was lastig omdat ze geen Duits spreekt. Gelukkig kon het Nederlandse jurylid Sylvie Meis dat oplossen. 

Amerika veroveren

En deze boyband is niet het enige voorbeeld. Je hebt vast gehoord dat zangeres Glennis Grace de Verenigde Staten heeft veroverd door mee te doen aan America’s Got Talent. En de Nederlandse zanger William Janz stond deze week in de kwartfinales van Spain’s Got Talent. 

Jammer

Erg knap, maar waarom zijn Nederlandse talentenjachten niet goed genoeg? Van de jongens begrijp ik het nog wel, want twee van de vier wonen net over de grens. Maar verder vind ik het jammer dat wij al die talenten moeten missen. En anders zouden die talentenjachten hun naam maar eens moeten veranderen.  

Stelling: Nederlandse talenten moeten alleen meedoen aan Nederlandse talentenjachten.

Lucy (8): OneensLucy

‘Ik vind het terecht dat ze naar het buitenland gaan, want als je groot wilt worden zit je daar goed. Hopelijk komen ze daarna wel terug naar Nederland en kunnen wij ook zien dat we hier echte sterren hebben.’

Ted (11): Oneens

Ted

‘In Nederland krijgen de artiesten veel minder aandacht dan bijvoorbeeld in Amerika, want daar kijken miljoenen mensen. En dat heb je nodig als je succesvol wilt worden. Als je dat jammer vindt, kun je het vast op internet terugkijken.’

Anderen lazen ook: Glennis zingt fouloos in de finale.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

waarom kan je eigenlijk niet stemmen? Oeps

Ik ben het er niet mee eens nederlanders mogen best met andere talenttenjachten mee doen Duimomlaag Blij

Ik vind het wel raar dat zo'n band dan maar Duitsland gaat. Als je in je eigen land meedoet dan laat je tenminste zien dat je met je band alles confronteert, en als je er dan als winnaar uit komt ben je extra sterk als artiest. De enige situatie waarin ik het begrijpelijk vind is als je als Nederlander in het buitenland woont. Wat vinden jullie?

wrm kan ik niet stemmen Vraagtzichaf

Oneens iedereen verdiend een kans het maakt niet uit waar je vandaan komt !!!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.