Foto: Kidsweek
Stelling

Janine over telefoonverslaving

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Zijn jouw duimen door al het swipen en liken gespierder dan ooit en jouw ogen meer vierkant dan rond? Ben je bij het ontbijt al op de hoogte van alle updates van je vrienden en zit je vaak ’s avonds op de bank met je telefoon in je handen? Dan is het wel duidelijk dat jij, net als ik, niet zonder je digitale vriend kan. En je bent niet de enige. Ook in het Aziatische land Indonesië hebben veel kinderen dat probleem.

Een kuiken voor iedereen

In de stad Bandung hebben ze daar iets op gevonden: ze laten kinderen ergens voor zorgen om ze af te leiden van de online wereld. Meisjes krijgen zaadjes om bijvoorbeeld tomaten- en chilipeperplanten te laten groeien. Jongens krijgen een eigen kuiken om te verzorgen. En dat laatste zou volgens mij ook in Nederland goed werken. Voor jongens én meisjes. Zo’n pluizig beestje is zó schattig dat je daar toch al je tijd aan wilt besteden? Met een klein kipje als vriend, vergeet je vast die hele telefoon!

Stelling: Een kuiken is het perfecte medicijn tegen telefoonverslaving

Foto: AnouskaAnouska (9): Eens ‘Als je zo’n lief kuiken hebt, wil je dat-ie blijft leven. Ik zou zelf eerst het dier verzorgen en pas als ik nog tijd over zou hebben op mijn telefoon gaan. Het is moeilijk als een dier doodgaat dat echt alleen van jou is.’

Foto: WesselWessel (8): Eens ‘Ik besteed zelf al veel tijd aan mijn katten en dat zou ik ook voor een kuiken doen. Maar voor kinderen die niet van dieren houden, moet wel een andere oplossing komen. Het is zielig als ze niet goed voor de kuikens zouden zorgen.’

Ben jij het eens of oneens met deze stelling? Laat het ons hieronder weten. 

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

kuikens zijn super schattig ik wil er ook een! ik was in het pluimveemuseum en daar kon je kuikens aaien! echt heel leuk! Blij Duimomhoog

Ik vind het niet goed. Heel veel mensen willen helemaal geen kuiken en laten ze expres doodgaan. En dat is allee nog maar slechter voor het milieu.

Ik vind het wel een goed idee, want ik heb zelf kuikens en kippen thuis. Maar het kuiken groeit heel snel en wordt dus een kip of haan. Dan is het niet meer zo leuk.

Eens hartstikke leuk zo’n lief en schattig kuiken !!!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps