Stelling Janine

Janine over verjaardagsfeestjes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Cadeautjes, slingers, ballonnen en extra veel taart. Als je jarig bent voel je je heel speciaal en krijg je alle aandacht. En dat moet ook, want er is maar één dag per jaar die helemaal om jou draait. Het állerleukst is misschien wel je eigen feestje. Een speurtocht, een kookworkshop of een spelletjesmiddag. Jij bepaalt wat je gaat doen en met wie. Of toch niet?

Iedereen een uitnodiging

Laura Batstra van de Rijksuniversiteit in Groningen wil dat alle kinderen uit de klas worden uitgenodigd voor verjaardagsfeestjes. Daarom begon de hoogleraar vorige week een experiment op twee scholen in Groningen. Daar gaan kinderen feestjes geven voor de hele klas. Want het is niet leuk om nooit uitgenodigd te worden voor een feestje, vindt Batstra. Volgens haar is het in Scandinavische landen al heel normaal om de hele klas uit te nodigen. Zij wil dat dat in Nederland ook meer wordt gedaan.

Speciaal

En als je ouders zo’n partijtje voor iedereen te duur vinden? Dan kun je het samen doen met een paar andere kinderen om de kosten te delen. Jammer, vind ik. Want dan draait die speciale dag toch helemaal niet meer om jou? De feestjes in Groningen worden georganiseerd bij een partycentrum in Niekerk. Elk feestje is dus met dezelfde kinderen en op dezelfde plek. Maar het is toch juist de bedoeling dat het voor jou een speciale dag wordt? Jij moet tenslotte nog een heel jaar wachten tot het weer zover is!

Stelling: Je mag zelf weten wie je op je feestje uitnodigt

Venne

Venne (11) eens: ‘Wij zijn met dertig kinderen in de klas, dus dat is te veel. Maar als ik een kleinere klas had, zou ik het misschien wel doen. Er is een meisje dat altijd met de hele klas gaat zwemmen, dat is heel leuk. Maar ik ga zelf liever klimmen. Dat is duurder, dus dat kan niet met iedereen.’

IsaIsa (11) eens: ‘Sommige kinderen vind je minder leuk dan andere en daarom is het niet leuk om iedereen uit te nodigen. Ik nodig alleen mijn vrienden en vriendinnen uit. Dat zijn er zeven. Als het verplicht wordt om de hele klas uit te nodigen denk ik dat minder kinderen een feestje geven.’

 

 


Ben jij het eens of oneens met de stelling? Laat het hier weten.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

natuurlijk mag je dat zelf weten wie je uitnodigt want jij weet wie met je omgaat

Echt onzin, en trouwens: Venne heeft geen vollere klas dan ik hoor, sterker nog: in mijn klas zitten wel 32 kinderen! Oeps Juichen Rentweg

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.