Foto: Kidsweek
Stelling

Janine over verkeersboetes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Ken je dat? Jullie gaan te laat van huis en om wat tijd in te halen trapt je vader of moeder iets te hard op het gaspedaal. Niet veilig én je kunt een flinke boete krijgen voor hardrijden. Maar zo’n geldstraf ligt vaak pas weken later op de mat en daar heb je dus niet direct last van. In Estland kwamen ze daarom op het idee voor een proef met een tijdstraf. Automobilisten die tot veertig kilometer per uur te hard rijden en geen boete willen betalen, konden kiezen voor een pauze van ongeveer drie kwartier op een parkeerplaats. Dan kom je pas te laat!

Voor paal

Ik vind dat Nederland dat idee zou moeten overnemen. En dan zou het geen keuze meer moeten zijn, maar een verplichte pauze voor alle overtreders. Ook voor fietsers! Glip je bijvoorbeeld nog even door het rode licht? Half uur wachten aan de overkant! Om het helemaal af te maken zou je een bord voor je moeten houden met de tekst: ‘Sorry, ik reed door rood.’ Dan moet je wel op tijd van huis. Niemand wil toch zo voor paal staan!

Stelling: Door rood fietsen? Half uur wachten! 

FemkeFemke (9) Eens: 

‘Ik vind wel dat je moet kunnen kiezen tussen een boete en een tijdstraf. Want het kan ook zijn dat je haast had omdat je echt ergens op tijd moet zijn. Op je nieuwe werk of in het ziekenhuis bijvoorbeeld.’ 

 

DouweDouwe (10) Oneens: 

‘Iedereen kan per ongeluk door rood rijden. Dat doe ik zelf ook weleens. Maar als het vaker gebeurt, vind ik dat je echt een boete moet krijgen. Dan raak je in totaal veel geld kwijt en ik denk dat dat beter werkt. En daar heeft de overheid ook meer aan.’ 

 

 

Wat vind jij van de stelling? Laat het hieronder weten. 

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ja, goed idee. Op deze manier rijdt echt NIEMAND meer door rood!

Aii noo tuurlijk niet want als ik van school naar gym moet fietsen fiets ik echt dik 10 min en als ik iets te laat van school vertrek ja dan moet ik te laat briefje halen (ik zit in de 1e) dus rijd ik ook weleens door rood daar ik heb het pas 2 keer gedaan maar ik wil niet te laat komen (toen ik een keer door rood reed zag ik het zusje van Nina Houston) dus het heeft ook z'n voordelen om door rood te rijden

Ik vind het niet goed als je door rood rijdt want dat zijn niet de regels. Je moet naar de regels luisteren anders wordt het een puinhoop op straat.

Oneens: ik vind dat je niet door rood moet rijden maar ik vind het een beetje overdreven dat je dan 30 min op een parkeerplaats moet staan ik bedoel dan kom je nog veel later Juichen Duimomhoog Duimomlaag Duimomlaag

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.