Foto: Kidsweek

Janine over verplicht thuisblijven

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Na een vakantie spreek ik vaak snel af met mijn vriendinnen en familie om mijn vakantiefoto’s te showen en even bij te kletsen. Gezellig! Maar door het coronavirus moeten veel mensen dat nu telefonisch doen. Als je je niet lekker voelt na een bezoek aan een land waar het virus voor veel zieken zorgt, is het advies in veel landen om thuis te blijven. Dan kun je uitzieken zonder iemand anders aan te steken.

Tikkie overdreven

Ik begrijp dat advies, maar als ik alleen wat snotterig zou zijn, zou ik heel misschien tóch stiekem op de fiets naar mijn vriendinnen of in de trein naar mijn opa stappen. En ik denk dat ik niet de enige ben. In de Russische hoofdstad Moskou hebben ze daar nu iets op bedacht. Iedereen die zich niet aan die regel houdt, kan een celstraf van vijf jaar krijgen. Een tikkie overdreven, vind ik. Maar het idee van een straf zou voor mij al genoeg zijn om tóch voor een boek op de bank te kiezen. Ga zelf maar na: als je weet dat er niks zou gebeuren als je de snoeppot plundert, zou die nu toch leeg zijn?

Stelling: Mensen die het corona-advies negeren verdienen straf

Charlotte (11): Oneens
'Ik vind een straf te ver gaan. De regering beslist veel over je, maar ik vind niet dat bepaald mag worden of je binnen moet blijven. En áls er dan toch een straf moet komen, zou ik mensen de straat laten schoonmaken als ze weer beter zijn.’

Elian (9): Eens
'Als je ziek bent, moet je thuisblijven. Als je naar buiten gaat, neem je veel risico om anderen ook ziek te maken. Als je dat toch doet, vind ik een straf wel terecht. Maar een gevangenisstraf vind ik overdreven. Een boete is beter.’

Ben jij het eens of oneens met de stelling? Laat het hieronder weten!

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

straf gaat iets te ver, je kunt ze aanspreken.

ik ben het eens met de stelling naar ze moeten geen erge straf krijgen naar wel een straf
bijvoorbeeld: 1.je moet thuis blijven maat bijten staan er allemaal mensen om je huis 2. je mag met niemand meer contact maken en er mag ook niemand in je huis zijn

ik vind het niet erg als mensen het advies negeren Vraagtzichaf

dat is niet waat!!

Het wel zo moet want anders krijgt de hele werd het Corona-virus

straf gaat iets te ver Vraagtzichaf Vraagtzichaf

Ja het moet want dat is beter voor iedereen. Want het is dan je eigenschuld

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.