Stelling janine
Stelling

Janine over ziek zijn

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

In de supermarkt, in de trein of op de redactie van Kidsweek. Overal waar ik kom wordt gehoest en geproest. Veel mensen hebben er ook nog hoofdpijn, spierpijn of keelpijn bij: ze hebben griep. En dat is niet zo gek, want door al dat niezen en snotteren vliegt het griepvirus in het rond. Gelukkig zijn de meeste mensen echte bikkels en laten ze zich niet snel uit het veld slaan. 

Lege klassen

Toch zijn al voor de zevende week op rij veel mensen ziek. Niet alleen zijn veel kinderen ziek, maar ook meesters en juffen blijven in bed. Er zijn zelfs bijna geen inval-leraren meer te vinden! Daardoor zitten kinderen uit verschillende groepen bij elkaar in de klas en zijn heel veel kinderen naar huis gestuurd.

Eerder naar huis

Ik denk dat dat komt doordat er juist te véél bikkels zijn. We melden ons pas ziek als we koorts hebben of met een bonkend hoofd in bed liggen. Maar voor die tijd kun je al mensen besmetten. Daarom vind ik dat je al na drie flinke hoestbuien naar huis moet, ook al voel je je nog niet echt ziek. Dan kan de rest tenminste veilig ademhalen. 

Stelling: Na drie flinke hoestbuien moet je verplicht thuisblijven

SiebSieb (11): oneens
‘Eigenlijk meld je je dan ziek terwijl je dat niet bent. Alleen maar zodat iemand anders niet ziek wordt. Ik vind het overdreven om daar een regel over te maken. Ik zou zelf wel blij zijn als ik een dagje niet naar school hoef, maar ik denk dat veel kinderen dat jammer zouden vinden.’

EvaEva (10): oneens
‘Je hoeft niet gelijk thuis te blijven, maar het is wel belangrijk dat je er een beetje op let. Want je kunt iemand snel besmetten. Dat doe je door niemand in het gezicht te hoesten, niemand aan te raken en niet heel dicht naast iemand te gaan zitten.’

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Klassen leger door griep.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind dat je niet naar huis moet.
ik vind het duimpje omlaag

om dat je ziek kan zijn en andere kinderen worden ook ziek Oeps Oeps Oeps Oeps Oeps Oeps Oeps

ECHT ONZIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ik nies ZO vaak, en ik heb [BIJNA] NOOIT de griep gehad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ook mijn vader niest SUPER vaak, maar het is [net zoals bij mij,] HEEEEEL lang geleden dat hij OOIT ziek is geweest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! De ENIGE in ons gezin was onze Poes Daisy, GRAPJE!!!!!!! Mijn moeder, met Blaas-Ontsteking!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dus, wat denk je zelf... ONEENS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! )-:< Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag

Ja echt hé!!! Duimomlaag

HA!!! Deze stelling is populair als BOKS-BALLON!!!!!!! NET ALS TRUMP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WANT [BIJNA] IEDEREEN 'HAAT' HEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (-:<

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.