Minister Yoshitaka Sakurada,

Japanse internet-minister weet niks van computers

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

USB? Malware? De Japanse cyber-minister gaf toe dat-ie niet weet wat dat is. Hij gebruikt namelijk bijna geen computers.

Minister Sakurada (68) werd vorige maand aangesteld om na te denken over internetveiligheid. Hij moet zich nog wel even goed inlezen, want hij heeft weinig computerervaring. Hij weet niet waar de USB-poort zat of hoe je een virus opspoort.

Assistenten 

Volgens de minister heeft dat ermee te maken dat hij al vanaf zijn 25ste leidinggevende functies heeft: 'Ik geef de opdrachten aan mijn assistenten en zij voeren dat in', vertelde hij in een gesprek met zijn collega's, dat live werd uitgezonden op tv. In zijn vrije tijd doet hij niks met computers.

Veilig

De minister kreeg veel kritiek, maar sommige mensen namen het ook voor hem op. Volgens hen zou niemand zo veilig zijn als Sakurada: wie geen computer gebruikt kan ook niet gehackt worden.

Anderen lazen ook: Quiz: wat weet jij van Japan?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaanaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Juichen Juichen Juichen Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Blij Blij Blij Blij Oeps Oeps Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Vraagtzichaf Blij Duimomhoog Juichen *blij*wöëjjjjjjjjjöooooooooooooooooooooooooooo

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps