beeld youtube

Jasmine (21) roeit in recordtijd de oceaan over

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Dobber jij in de zomer ook weleens lekker met een roeibootje op een plas of in een meertje? De Britse Jasmine Harrison (21)  pakte het een stuk serieuzer aan. Zij roeide in haar eentje gewoon de Atlantische Oceaan over. Daar deed ze zeventig dagen, drie uur en 48 minuten over.

Met haar overtocht verbrak ze het record van de jongste vrouw die ooit de oceaan over is gestoken. Ze begon op 12 december op de Canarische eilanden. En deze week kwam ze aan op Antigua, een eiland in de Cariben.

Koekjes en chocolade

Tijdens haar roeitocht had ze een paar keer flink pech. Zo kieperde haar boot een keer om terwijl ze lag te slapen. Onderweg leefde ze vooral op koekjes en chocolade, vertelde ze na afloop.

Wedstrijd

Haar overtocht was een onderdeel van een soort wedstrijd waar meer mensen aan mee deden. Ook de Nederlanders  Mark Slats en Kai Wiedmer deden mee aan dezelfde wedstrijd. Zij waren nóg sneller, maar waren natuurlijk ook met zijn tweeën. De twee mannen waren in 32 dagen, 18 uur en 13 minuten aan de overkant.

 

Anderen lazen ook: 100-jarige breekt zwemrecord.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook