Playmobilpoppetjes

Jayden (12) geeft Playmobil aan goed doel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Door een ongeluk verloor Jayden (12) in maart heel veel Playmobil. In heel Nederland zamelden mensen speelgoed voor hem in. Dat was zoveel, dat de jongen nu een deel aan een goed doel geeft.

Jayden was in maart onderweg naar een beurs om zijn bijzondere verzameling Playmobil te laten zien. Op de snelweg reed er een auto op de aanhanger met zijn speelgoed. Zijn verzameling ging kapot en Jayden was ontroostbaar.

Te veel dozen

Daarom zamelden mensen uit heel Nederland Playmobil voor hem in. Via PostNL konden mensen hun spullen gratis naar hem opsturen. Zelfs vanuit Engeland kwam een pakje. Jayden kreeg veel speelgoed binnen. ‘Te veel dozen’, vertelt hij aan het Jeugdjournaal.

Kinderen blij maken

Het speelgoed dat Jayden niet kan houden, geeft hij aan een goed doel. Stichting Happy bouwt er een grote Playmobilwereld van voor zieke kinderen. Dat kan iedereen bewonderen op het station van Breda. ‘Ik vind het leuk om kinderen blij te maken’, zegt Jayden. ‘Als je dingetjes krijgt, dan vrolijk je op.’

Anderen lazen ook: Inzamelingsactie voor Jayden (12) groot succes.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Verhaal klopt niet helemaal

Waren op de heenreis
En in happy station te breda is iedereen welkom

Gr John papa jayden

zielig hoor voor hem

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.