playmobil jayden

Jaydens (12) Playmobil aan stukken door ongeluk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Flinke tranen bij de 12-jarige Jayden uit Rijen (Brabant). Afgelopen weekend overkwam hem iets verschrikkelijks. Onderweg naar een beurs in Veenendaal reed een auto op de aanhanger die vol zat met al zijn Playmobil en lag zijn hele verzameling in stukken op de snelweg. 

'Ongeveer vier kubieke meter Playmobil spatte uit elkaar op het asfalt. Er was bijna niks meer van over', vertelt vader John Boluyt aan Omroep Brabant. Die regelmatig een berichtje schrijft hoe het nu gaat op Facebook.

Veertig jaar

Jayden verzamelt al jaren Playmobil, en dan vooral stukken die te maken hebben met de brandweer. Zo'n beetje alles wat de laatste veertig jaar is verschenen, zat in zijn verzameling. En die collectie zat dus in een aanhanger om te laten zien op een beurs in Veenendaal. Totdat er een auto achterop de aanhanger reed.

Vangrail

Vader Boluyt: 'Toen mijn zoon de ravage op de snelweg zag, moest ik hem wel even in zijn kraag pakken. Hij riep: "Mijn Playmobil, mijn Playmobil!" Ik kon hem nog net tegenhouden.' Samen moesten ze vanachter de vangrail toekijken hoe het speelgoed van het wegdek werd geveegd.

Verzameling compleet

Jayden denkt dat het wel een paar jaar zal duren voordat zijn verzameling weer een beetje op orde is. Gelukkig krijgt-ie van alle kanten Playmobil aangeboden en zal zijn verzameling over niet al te lang weer compleet zijn. De kans dat Jayden binnenkort weer naar een beurs gaat om zijn collectie te laten zien, is (in ieder geval voorlopig) vrij klein.

Anderen lazen ook: Ryan (6) is miljonair omdat hij speelgoed test.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat zielig voor ‘m!
Ik wou dat ik nog wat playmobil gratis aan hem kon geven, maar dat kan niet!

dat is jammer ik kan hem ook niet helpen want ik heb geen playmopil

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps