Seph (links) en Siemen

In je korte broek de winter door

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Met dit weer valt het niet zo op, maar in de winter was dat wel anders. Seph (links op de foto) en Siemen (allebei 10) gaan al een jaar in een korte broek naar school. ‘Met sneeuw was het juist leuk!’

‘Toen de zomer voorbij was, liepen Siemen en ik nog steeds in een korte broek. Zo begonnen we een wedstrijd in wie dat het langste vol kon houden’, zegt Seph. En de prijs? ‘De winnaar krijgt vijf euro en wordt door de ander meegenomen naar de bioscoop’, vertelt Siemen.

6 graden onder 0

Dat uitje kan nog wel even duren, want de twee zijn nog niet van plan om op te geven. ‘Onze vaders en moeders dachten dat we gingen stoppen toen het sneeuwde. Maar het was juist heel leuk in de sneeuw!’ Seph vult hem aan: ‘Toen ik op het ijs stond in een korte broek was dat wel raar. Iedereen keek me aan!’ Het was wel eens te koud, maar aan een lange broek dachten de vrienden niet. ‘Toen het -6 graden was had ik het zo koud! Op het schoolplein ging ik maar veel rennen en binnen liep ik meteen naar de verwarming’, vertelt Siemen.

Versleten broek

Nog een nadeel: in de winter zijn nergens korte broeken te koop. De moeder van Siemen vond er nog een op internet. Seph bleef zijn zomerbroeken dragen. ‘Maar die waren helemaal versleten!’ 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweek-krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

best koud lijkt me wie heeft er gewonen?

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps