Foto: ANP

Je kunt deze maand naar een pretpark, dierentuin of zwembad

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Sommige dierentuinen, zwembaden, musea, pretparken en sportverenigingen mogen deze maand een paar dagen de deuren openen. De regering wil zo onderzoeken of bezoekers corona-proof weer voorzichtig leuke dingen kunnen doen. Kinderen onder twaalf jaar hoeven geen negatieve coronatest te laten zien.

Door het hele land worden deze maand veel toegangsdeuren weer geopend. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan dierentuinen Artis in Amsterdam, Ouwehands Dierenpark in Rhenen en Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Maar ook aan De Keukenhof, avonturenpark Hellendoorn, het Scheepvaartmuseum en een boel andere plekken.

Geen negatieve test voor kinderen

Een bezoekje breng je niet zomaar: Je moet er vooraf een toegangskaartje voor bestellen. Daar moet je waarschijnlijk snel bij zijn, want er mogen maar een beperkt aantal mensen komen. Kinderen onder de twaalf jaar mogen met kaartje naar binnen. Kinderen van twaalf jaar en ouder moeten, net als volwassenen, ook nog een negatieve coronatest laten zien, die binnen vierentwintig uur bij een speciale teststraat afgenomen is.

Vertrouwen

De regering hoopt er zo achter te komen of mensen er vertrouwen in hebben om op deze manier weer op pad te gaan, wat zij ervan vinden om vooraf een test te doen en of dat testen soepel gaat. Als dat allemaal goed gaat, worden er volgende maand misschien nog wel meer deuren geopend.

Waar naartoe?

Zin om op pad te gaan? Hier kun je zien welke dierentuinen en attractieparken open mogen op welke dagen. En hier zie je welke musea en theaters je kunt bezoeken en hier welke zwembaden en sportverenigingen de deuren voor even openen.

Anderen lazen ook: Dit is waarom je vorig jaar zoveel rijst at.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook