Beeld shutterstock

Jeff Bezos is weer de allerrijkste

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Jeff Bezos, de baas van Amazon, is weer de rijkste man op aarde. Dat was hij al eerder maar vorig jaar haalde Elon Musk hem in. Maar omdat het minder goed gaat met Tesla, het bedrijf van Musk, is nu Bezos weer de winnaar.

Bezos heeft volgens de miljardairslijst van persbureau Bloomberg nu bijna 158 miljard euro in bezit. Dat is bijna een miljard dollar meer dan Musk.

Garage

Jefff Bezos is de baas, en de oprichter, van internetwinkel Amazon en daar werd hij heel rijk mee.In het begin runt Bezos zijn bedrijf vanuit zijn garage, maar al snel stuurde Amazon boeken naar klanten overal ter wereld. Nu verkoopt het bedrijf van alles en is het honderden miljarden euro's waard.

Bezos richtte ook zelf een eigen ruimtevaartbedrijf op: Blue Origin. En hij kocht de grote Amerikaanse krant The Washington Post en stichtte een goed doel voor arme gezinnen.

Ex-vrouw

Twee jaar geleden gingen Bezos en zijn vrouw MacKenzie na 25 jaar huwelijk uit elkaar. Als MacKenzie gewild had, had ze de helft van het geld van haar man kunnen eisen: zo'n 80 miljard dollar dus. Maar dat deed ze niet. Het ex-paar wilde vrienden blijven en MacKenzie was tevreden met 'maar' 35 miljard dollar.

Anderen lazen ook: 7 dingen die je vast nog niet wist over Elon Musk.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps