Jens

Jens (12) op de Vierdaagse: dag 1

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

De Vierdaagse is begonnen. Tienduizenden mensen lopen de komende dagen 30, 40 of 50 kilometer per dag. Ook 101 twaalfjarigen wandelen mee. Zij zitten in het V-team van kindercorrespondent Tako Rietveld en lopen 30 kilometer per dag. ‘We zingen en vloggen veel’, vertelt Jens (12). 

‘Mijn ouders hebben elkaar in 2002 ontmoet bij de Vierdaagse’, vertelt Jens. ‘Mijn vader heeft de Vierdaagse al zes keer gelopen. Het leek me leuk om ook een keer mee te doen.’ En dus sloot hij zich aan bij het V-team. 

Potje met vet

Wat ze zoal doen tijdens het wandelen? ‘We vloggen en zingen veel’, zegt hij. ‘Bijvoorbeeld van hee, hoo. Maar ook Potje met vet is langsgekomen.’ En de kinderen maken dus filmpjes over alles wat hen opvalt. ‘Zo was er een vrouw die meeloopt op hakken’, vertelt hij. Zelf gaat-ie van de Vierdaagse één grote vlog maken die na het weekend op zijn YouTube-kanaal komt.  

Hoogtepunt

Wat was het hoogtepunt van dag één? ‘Ik denk alle muziek die we tegenkomen onderweg’, zegt Jens. ‘Er staan steeds van die drumbands langs de kant!’

V

En die V? ‘De V staat voor vrede, vrijheid en vriendschap’, zegt Jens. ‘We lopen voor het V-fonds dat daarin investeert. Het is dus een soort sponsorloop.’

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Filmpje: Nannoo (8) maakt zelf YouTube-video’s of Maak in 8 stappen je eigen stop motion-filmpje.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook