Jeroen Kampschreur

Jeroen gaat voor goud bij Paralympische Spelen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Na de Olympische Spelen is het vanaf vandaag tijd voor de Paralympische Spelen. Jeroen Kampschreur is de jongste van het Nederlandse team.

De 18-jarige zitskiër heeft een druk programma in Pyeongchang. 'Ik doe mee aan vijf wedstrijden. Ik denk dat ik het meest kans maak op een podiumplaats bij de slalom en reuzeslalom. Bij deze technische onderdelen moet je veel bochten maken en daar ben ik goed in', vertelt hij.

Jeroen werd geboren zonder scheenbenen en kwam al op jonge leeftijd in een rolstoel terecht. 'Vanaf mijn zevende ging ik met mijn ouders op wintersport. Daar is mijn liefde voor skiën ontstaan. Wat ik nog goed weet is dat ik vaak harder ging dan veel andere toeristen.'

Voor goud

De tiener is meervoudig wereldkampioen en hoopt ook in Zuid-Korea op een podiumplaats. 'Mijn doel? Ik ga altijd voor goud. Ik weet niet of dat gaat lukken, maar ik zal wel balen als ik zonder medaille naar huis ga.'

Jeroen Kampschreur
De Paralympische Spelen (het toernooi voor sporters met een beperking) duren tot zondag 18 maart.

Anderen lazen ook: Niek is de jongste Nederlander op de Olympische Spelen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.