squishies jeshley verkoop

Jeshley (12) verkoopt 300 squishy's per dag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Ze hebben mooie kleurtjes, zijn lekker om in te knijpen maar ook hartstikke duur: squishy’s.  Dat kan anders, dacht Jeshley (12) uit Valkenswaard. Ze verkoopt ze nu zelf: wel driehonderd per dag. 

Toen Jeshley 12 jaar werd, wilde ze een squishy voor haar verjaardag. ‘Als je in het schuim knijpt, voelt het net als een wolkje. Heel leuk’, zegt ze. Maar het was onmogelijk om een leuke én betaalbare squishy te vinden. ‘Ze kosten op Nederlandse sites rond de 30 euro. Veel te duur, vonden mijn ouders’. Ze kon fluiten naar haar cadeau, maar wel kwam ze op het idee om ze zelf voor een lagere prijs te gaan verkopen.

Spaargeld

De knuffels - in alle kleuren, soorten en geuren - komen oorspronkelijk uit Azië. Een half jaar geleden besteedde Jeshley al haar spaargeld, 200 euro, aan een eerste lading uit Japan en China. Samen met haar vader Danny verkocht ze die via Instagram. ‘In een week waren we ze allemaal kwijt.’

Alpaca

Ze besloten samen een echt handeltje te beginnen. En ook dat loopt storm. ‘We verkopen er meer dan driehonderd per dag’, zegt Jeshley. Via Instagram, hun eigen website en een winkel in Valkenswaard. Voor dik zeven euro heb je een superschattige alpaca, een eenhoorn kost bijna elf euro. Hoeveel Jeshley daar zelf aan verdient? ‘Dat is bedrijfsgeheim.’

Hoewel het bedrijf officieel van Jeshley en haar vader samen is, is Jeshley eigenlijk de baas. ‘Ik zeg tegen mijn vader welke squishy’s we moeten kopen en welke niet.’ En als het aan Jeshley ligt, blijft het hier niet bij. ‘We willen zelf naar China om daar te kijken wat de nieuwste speelgoedrages zijn’, vertelt ze.

Anderen lazen ook: Zonnebril met camera: de nieuwste rage?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ze zijn echt overal op internet te vinden

wat is de site van jeshley want ik wil ook een squishy

Ik heb haar laats op TV gezien en daar zij ze dat ze van de op brengst 50 euro zakgeld per maand kreeg. En de rest beheerd en spaart haar Vader.

Ik koop zelf op Aliexpress

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.