Jeske aan het werk

Jeske (10) maakt journaal over coronavirus

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Camera klaar? Actie! Jeske (10) uit Eindhoven maakt haar eigen journaal voor kinderen, over het coronavirus: het KinderCORONAnieuws. Haar eerste aflevering is al bijna 9000 keer bekeken.

Jeske en haar familie zochten een leuk project om de dagen thuis door te komen. Omdat haar vader kan filmen en monteren, haar zussen het leuk vinden om de visagie te doen en Jeske houdt van presenteren, was het idee voor hun eigen journaal zo bedacht.

Beetje leuk houden

Aan de slag dan maar! 'Per uitzending zijn we ongeveer een dag bezig geweest. We zochten verschillende onderwerpen zoals het hamsteren in de supermarkt en afstand houden op straat. Maar we wilden het vooral een beetje leuk houden. Alles aan het coronavirus is stom, maar dat kunnen wij niet zo zeggen.' 

Eten in je wangen

En daarom brachten ze er een boel grapjes in. Zo schakelt Jeske regelmatig over naar haar collega, verslaggever Jeske, die een broccoli of een banaan gebruikt als microfoon. Heeft ze een idee om het hamsterprobleem in de supermarkt op te lossen: dat mag volgens haar alleen nog op de manier zoals hamsters dat ook doen: in je wangen. De tekst gaat verder na de video van aflevering 1.

Vragen van kinderen

De eerste uitzending werd al snel heel vaak bekeken. Dat was helemaal niet de bedoeling, vertelt Jeske. 'Ik weet ook niet hoe dat is gegaan. Maar ik vind dit wel heel leuk!' Jeske kreeg daarna ook veel vragen over het virus binnen. En zo had ze gelijk weer wat onderwerpen voor de tweede uitzending. 'De antwoorden hebben we op internet opgezocht.' 

Foutjes

Het maken van de afleveringen ging heel goed, maar af en toe ging er ook wel eens iets mis. 'Sommige stukjes moest ik wel een paar keer opnieuw zeggen, omdat ik hard moest lachen of een woord niet uit kon spreken. En toen mijn vader even weg was lukte het filmen niet, omdat we geen kaartje in de camera hadden gedaan!' De tekst gaat verder na de video van aflevering 2.

Dierenshow

Jeske en haar familie zijn alweer druk bezig met de derde aflevering. Maar hoe leuk ze het ook vindt om te presenteren, later wil ze tóch iets anders doen. 'Ik wil iets doen met dieren, want dat vind ik nog leuker dan presenteren. Een eigen dierenopvang beginnen bijvoorbeeld. Maar misschien kan ik het ook wel combineren, door een online dierenshow te beginnen!'

Anderen lazen ook: Deze YouTube-kanalen helpen je met je schoolwerk.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vindt het heel goed dat er ook wat voor kinderen is gekomen met corona, want volwassenen zitten vaak naar het nieuws over corona te kijken en onder tussen kan ik hierna kijken bedankt!

Wil je nog meer afleveringen maken !!!
Het was zo leuk!

leuk kindercoronanieuws

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.