Foto: Soesja Leugs

Jett Rebel: ‘Nu ben ik vrolijk’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Don’t Die On Me Now, zo heet het nieuwe album van Jett Rebel. Hij lanceerde het tijdens een verrassingsoptreden op festival Lowlands. 'Ik vind het leuk om steeds iets nieuws te proberen', vertelt-ie aan Kidsweek.

Kidsweek ontmoet Jelte Tuinstra (zo heet Jett Rebel echt) op een druk terras aan het water in Amsterdam. Het is bloedheet buiten. Hij zit nog niet, of hij wordt al herkend. ‘Hee man, jij bent toch bekend of niet dan?’ Een gespierde jongen in zwembroek steekt zijn duim op. ‘Goeie muziek hoor.’ Jelte bedankt hem, steekt een duim op en trekt zijn schoenen uit. 

Jij brengt dit jaar dríe albums uit. Je nieuwe album presenteerde je als verrassing op Lowlands. Waarom doe jij alles zo... anders?   
‘Omdat ik het leuk vind om steeds iets nieuws te proberen. Nooit hetzelfde doen, dat is belangrijk. Veel artiesten herschrijven steeds hun laatste grote hit. Ik zou dat niet van mezelf pikken.’ 

Tonight was een grote hit in 2014

Op TRUCK, je eerste album van dit jaar, staan 27 nummers. Nu is je tweede net uit én komt er nog een derde aan. Hoe zorg je ervoor dat al die nummers ook góed zijn?
‘Er vallen natuurlijk ook heel veel nummers af. Ik gebruik alleen muziek die me veel doet. Nummers maken is wat ik het liefste doe, ik ben er verslaafd aan. Voor mij is drie albums in een jaar dus best normaal.’ 

Lucky Boy van zijn nieuwste album werd 3FM Megahit

Vorig jaar zei je dat je je laatste interview zou geven. Waarom ben je daar op teruggekomen?
‘Omdat ik me nu beter voel dan toen. Ik werd gek van steeds dezelfde vraag van journalisten: “waarom draag je lippenstift?” Dat vinden mensen blijkbaar raar. Daarom had ik er geen zin meer in. Rond mijn vorige plaat deed ik weinig interviews omdat ik in de put zat. Maar ik houd er wél van om over mijn platen en het leven te praten. En nu ben ik vrolijk, dus hier ben ik dan!’

Jett Rebel en Kidsweek met de tenen in het water

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook