jeugdjournaal decor achter de schermen masterclass

Jeugdjournaal geeft lessen (nep)nieuws

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marieke de Jong
Marieke
de Jong

Altijd al willen weten hoe je (nep)nieuws herkent? Of ben je benieuwd of jij een goede presentator zou zijn? Ga dan dinsdag naar mediamuseum Beeld en Geluid in Hilversum. Het Jeugdjournaal geeft er een masterclass: een les van experts.

Kinderen vanaf 9 jaar kunnen dinsdag een kijkje achter de schermen krijgen van het Jeugdjournaal. Presentatoren Nick Renooij en Lysette van Geel leren je wat goede vragen zijn en op welke manier je het best kunt presenteren in bijvoorbeeld vlogs.

'Belangrijker dan het presenteren zelf is eigenlijk het voorbereiden', laat Renooij weten aan Kidsweek. 'Je moet je stem goed opwarmen en je spieren goed losmaken door ze te schudden.'

jeugdjournaal masterclass nick renooijNick Renooij is een van de presentatoren van de masterclass

Nepnieuws

En ben jij weleens in nepnieuws getrapt? Dat zal na deze masterclass niet meer gebeuren. De presentatoren vertellen namelijk ook wat nepnieuws is en hoe jij zelf kunt checken of de dingen die je leest en ziet waar zijn.

Renooij: 'Een beroemd filmpje is bijvoorbeeld die waarin een adelaar een baby uit een park grijpt en ermee wegvliegt. Aan de schaduw en de manier waarop de vogel komt aanvliegen, zie je dat het een nepfilmje is.'

Gratis

Zo'n 150 kinderen kwamen gisteren al met hun ouders of opa's en oma's af op de eerste masterclass. 'Dat was heel erg leuk', vertelt Renooij. Wie volgende week mee wil doen aan de tweede les, kan gratis naar binnen als je een kaartje voor Beeld en Geluid hebt.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.