I Am Greta

Jij kunt gratis naar nieuwe docu I Am Greta

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

I Am Greta. Zo heet de nieuwe film die is gemaakt over het leven van klimaatactiviste Greta. En voor kinderen die hem willen zien is er goed nieuws. Je kunt er morgen gratis naartoe!

I Am Greta volgt Greta vanaf haar eerste schoolstakingen voor het Zweedse regeringsgebouw. De kijker komt zo meer te weten over hoe het meisje met de twee vlechtjes uitgroeide tot wereldwijd bekende klimaatactivist.

Klimaatspijbelen

In 2018 begon Greta met klimaatspijbelen. Ze bivakkeerde voor het Zweedse regeringsgebouw als protest tegen de houding van politici in haar land. Ze wilde hen zo aansporen om het klimaat beter te beschermen. Vorig jaar besloot ze het hele jaar niet naar school te gaan, zodat ze zich helemaal kon inzetten voor de strijd tegen klimaatverandering. 

I Am Greta

Miljoenen mensen op de been

Greta inspireerde miljoenen mensen met haar wekelijkse schoolstakingen. Over de hele wereld bracht ze scholieren en volwassenen (ook in Nederland) op de been. Om, net als Greta, meer actie te eisen van de bazen van hun landen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Ook sprak ze met grote wereldleiders over het klimaat en werd ze in 2019 door het deftige Amerikaanse Time Magazine uitgeroepen tot Persoon van het Jaar.

Check je plek

Op vrijdag 16 oktober (morgen dus!) zijn er door het hele land gratis voorstellingen van I Am Greta voor jongeren tot zeventien jaar. Hier kun je checken of er nog een plekje bij jou in de buurt is.

Anderen lazen ook: Greta gaat 'eindelijk weer naar school'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Helaas staat hier de bioscoop lux in Nijmegen ook bij maar er was niets te vinden op hun website . Dus ik heb net even gebeld maar zij wisten niets van de gratis film over greta. Deze zal later wel te zien zijn deze maand maar dan wel met entree kosten. Helaas voor mijn dochter

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps