Liv en Jil over Kidsweek College

Jil (11) en Liv (11) over Kidsweek-college

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Aanstormende YouTubers leerden hoe je een goede vlog maakt tijdens het Kidsweek-college van Cinekid. Hoe was het om daarbij te zijn? Lezers Jil en Liv (beiden 11) schreven er een artikel over.

Woensdag 30 augustus gaf Kidsweek een college over hoe je een vlog kunt maken en hoe je het beste kan presenteren. Het was in het gebouw waar Kidsweek gemaakt wordt. Toen we binnenkwamen, werden we ontvangen door Zapp-presentatrice Evelien Bosch en documentairemaker Mirjam Marks in een klein bioscoopzaaltje. Daar lagen tasjes op de stoelen waar snoep, drinken, folders en een fidget spinner in zaten. Eerst stelde Mirjam zich voor, daarna Evelien.

Tegenlicht en presenteren

Mirjam vroeg wie er weleens een vlog gemaakt heeft voor YouTube. Bijna iedereen stak zijn vinger op. We mochten vertellen wat voor vlogs wij maken en hoe we dat doen. Daarna kregen we uitgebreid uitleg over vloggen en presenteren. Het ging ook over tegenlicht, hoe de camera moet staan en hoe je kunt staan als je iets presenteert.

Liv en Jil Kidsweek College

Leuke opdrachten

We mochten ook zelf opdrachten doen, zoals een filmpje maken over je naam en over jezelf vertellen in een paar shotjes, en nog veel meer leuke opdrachten!

Certificaat

Aan het einde kregen we een certificaat en maakten we een groepsfoto met alle kinderen. In anderhalf uur hebben we veel geleerd. En met deze tips kunnen we hopelijk later populaire YouTube-sterren worden!

Het was een topdag!

Van de speciale Kidsweek-verslaggevers Liv en Jil Galjé

Liv en Jil Kidsweek College

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Samuel (13) speelt hoofdrol in video vol YouTubers of YouTuber bouwt vliegende fiets.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook