Beeld ANP

Joe Biden heeft het meteen hartstikke druk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Hij is nog maar een dag de nieuwe president van de Verenigde Staten, maar hij is meteen al heel erg druk. Joe Biden had na de ceremonie van gisteren geen tijd om uit te puffen of na te genieten. Hij moest meteen aan het werk. 

Het eerste dat hij deed, was meteen een paar beslissingen van zijn voorganger Donald Trump terugdraaien. Joe Biden sloot zich bijvoorbeeld meteen weer aan bij de landen die samen klimaatafspraken hebben gemaakt.

To-do-lijst

De komende weken blijven knetterdruk voor Joe Biden en zijn hulp-president Kamala Harris. Ze moeten samen eerst een heleboel ministers en andere mensen aannemen die hen gaan helpen met regeren. Daarnaast hebben ze een lange to-do-lijst met dingen die ze in de eerste honderd dagen geregeld willen hebben.

Corona

Helemaal bovenaan de lijst staat nu de aanpak van het coronavirus. Vaccins moeten komende tijd veel sneller worden uitgedeeld en er komt een heleboel extra geld om de salarissen van ziekenhuispersoneel, leraren en politiemensen te verhogen. Ook wil hij iets doen aan discriminatie van de politie tegen zwarte Amerikanen.

Stemming

En het belangrijkste: Biden en Harris moeten zorgen dat de sfeer in de VS beter wordt. Veel mensen zijn boos: over dat Trump de verkiezingen heeft verloren en over de coronaregels. Biden zegt steeds dat hij een president is voor álle Amerikanen, dus ook van zijn tegenstanders.

Anderen lazen ook: Deze 7 dingen wist je nog niet van Joe Biden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps