Vissenredder

Joey (10) redt vissen uit drooggevallen slootjes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Ronja Kool
Ronja
Kool

Op het strand liggen, naar de dierentuin, watergevechten. Genoeg dingen te doen deze zomer, maar Joey (10) vult zijn vakantie op een heel andere manier: hij redt vissen.

Joey woont in het brabantse dorp Valkenswaard, en slaat de vissen normaal aan de haak met zijn hengel. Maar nu vist hij ze uit drooggevallen slootjes. Met een schepnet zoekt hij naar plekken waar door de warmte geen of weinig water staat. Dat doet hij samen met zijn vader en de voorzitter van de visclub.

Tranen

In een paar dagen hebben ze zo’n vijftienhonderd baarzen, snoeken, zeelten, brasems gered. Ze stoppen de vissen in emmers water en geven ze een thuis in een ander meer. Ze komen jammer genoeg niet altijd op tijd. ‘Het is een beetje moeilijk, die dode vissen’, vertelt Joey aan het Eindhovens Dagblad. Ook de visvoorzitter krijgt wel eens tranen in zijn ogen. ‘Maar elke vis die je redt is er eentje.’

Anderen lazen ook: Hoe worden honden eigenlijk speurzoekers?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps