Helden van Vlaardingen

Jonge heldinnen redden gewonde man uit sloot

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Op weg naar handbal zagen Djeda (11) en Demi (14) een meisje bij een sloot staan. In het water lag een gewonde man. De meisjes schakelden hulp in en zijn nu de heldinnen van Vlaardingen.

Margaret (10) zag de bloedende man als eerste. ‘Ik dacht: waarom ligt hij daar?’, vertelt ze aan het AD. Ze stopte, maar kon hem niet alleen uit de sloot halen. De zusjes Djeda en Demi probeerden te helpen, maar ook met z’n drieën lukte het niet. Ze belden 112 en riepen voorbijgangers op om te stoppen.

Van de fiets gevallen

Uiteindelijk lukte het twee automobilisten om de gewonde man uit het water te halen. Volgens de politie was de man zijn evenwicht verloren tijdens het fietsen en daardoor in de sloot gevallen. Hij is behandeld in het ziekenhuis, maar is nu weer thuis.

Heldinnen van Vlaardingen

De meisjes zijn nu de heldinnen van Vlaardingen. Ze hebben cadeaubonnen gekregen van de man die ze gered hebben en de gemeente, kregen een oorkonde van de burgemeester en een bosje bloemen van de politie. Zelf vinden ze het niet zo bijzonder wat ze hebben gedaan. ‘We wilden hem graag helpen en voorkomen dat iets ergs zou gebeuren’, zegt Djeda.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Zieke kinderen worden superhelden of Bana (8) uitgeroepen tot internetheld.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het heel bijzonder wat ze hebben gedaan Duimomhoog

heel goed van jullie

JA HEEL GOED!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ik zou het zelf ook doen dus waarom worden zij er zo voor beloond? Oeps

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.