Politie onderzoekt het wapen

Jonge magneetvissers (12) vinden pistool in Amsterdam

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Twee jonge magneetvissers (12) uit Amsterdam vonden woensdag een pistool in het water. Ze belden meteen de politie. Die zag dat het om een echt vuurwapen ging en deed onderzoek.

Een fietslamp, sleutels, een oude kluis. Bij magneetvissen weet je van tevoren nooit wat je uit het water haalt. Het was dus ook flink schrikken toen de jonge magneetvissers een wapen aan hun hengel hadden hangen.

Onderzoek

De vissers belden meteen 112. De politie kwam snel en zag dat het om een echt wapen ging. De agenten schakelden ook de dienst forensische opsporing in. Deze dienst doet onderzoek op de plek van een misdrijf of ongeluk. Het wapen is meegenomen voor verder onderzoek.

Verboden

Volgens de agenten hebben de jonge magneetvissers ‘een goede daad verricht’. Toch is het niet de bedoeling dat iedereen nu naar wapens gaat vissen. Dat is hartstikke gevaarlijk en daarom op steeds meer plekken verboden.

Anderen lazen ook: Noa (12) vist oud kluisje met gestolen juwelen uit gracht.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Dit mag niet meer gebeuren

Cool dat het op kidsweek staat!!! Ik heb nog eventueel foto's van het wapen als jullie daar interesse hebben.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.