Nationale Kinderherdenking

Jonge scouts helpen bij Nationale Kinderherdenking

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Zo’n 150 scouts zullen komend weekend helpen tijdens de Nationale Kinderherdenking. Op deze dag staan kinderen stil bij de doden die zijn gevallen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De Nationale Kinderherdenking is speciaal georganiseerd door en voor kinderen. Zo kunnen ze op hun eigen manier stilstaan bij het leven in vrijheid. De scouts helpen ieder jaar een handje op deze dag. Dit jaar mogen 150 kinderen tussen de 7 en 11 jaar uit de provincie Flevoland hun steentje bijdragen. De kinderen helpen met het begeleiden van mensen en het aangeven van de kransen. Ook vormen ze een erehaag. De Nationale Kinderherdenking vindt plaats in Madurodam.

Nationale Dodenherdenking

Ook bij de Nationale Dodenherdenking helpen de scouts een handje. Dat doen ze op de Dam in Amsterdam. Ruim 90 scouts van tussen de 13 en 18 jaar zijn daar aanwezig. Ze moeten onder andere vlaggen hijsen en mensen met een rolstoel helpen. Zowel de Nationale Kinderherdenking als de Nationale Dodenherdenking vinden plaats op vrijdag 4 mei.

Anderen lazen ook: Even stil voor Dodenherdenking.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps