De wolf en de speurhond. Foto ANP

Jonge wolf overleden na botsing met auto

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

In het natuurgebied de Veluwe in Gelderland is woensdag een jonge wolf overleden nadat hij is aangereden. Waarschijnlijk is het jonge mannetje in Nederland geboren.

Een automobilist reed woensdagochtend bij de plaats Epe en kon de wolf niet meer ontwijken. Het beest was geraakt, maar kon nog het bos inlopen. De automobilist belde de politie. Een boswachter ging met een speurhond het bos in en vond hem. Maar het beest was al overleden.

Groot nieuws

De wolven kwamen vorig jaar groot in het nieuws, nadat duidelijk werd dat drie volwassen wolven voor het eerst sinds 150 jaar weer in Nederland leefden. Zij huppelden rond op de Veluwe en kregen samen welpjes. Hoeveel jonge wolven er nu precies in Nederland zijn, is niet bekend en om welke wolf dit precies gaat is ook onduidelijk. Experts vermoeden dat het om één van de vijf welpjes gaat die vorig jaar werden geboren. Zij kunnen aan zijn gebit zien dat het nog een jonkie is en hij liep in het gebied waar de familie Wolf vorig jaar al rondliep. Die familie is toen door Kidsweek genomineerd als Dier van het Jaar

Aan de wandel

Deze wolf was een mannetje van 39 kilo. Net als de andere welpjes is hij nu net zo groot als zijn ouders en ging hij in zijn eentje aan de wandel door het bos van de Veluwe. Volgens wolvendeskundige Glenn Lelieveld is het normaal dat uit elk nest welpjes een aantal het niet overleeft, vertelt hij aan Hart van Nederland. Lelieveld verwacht dat het wolvenpaar dit voorjaar weer voor jongen gaat zorgen. Het mannetje wordt waarschijnlijk naar museum Naturalis in Leiden gebracht. Of hij daar later ook tentoongesteld gaat worden is nog niet bekend.

Anderen lazen ook: Boetes voor stiekeme wolvengluurders.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

nee ik hou van wolven zielig

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.