Zeearend

Jonge zeearenden gefilmd in Nederland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Medewerkers van een natuurpark in Nederland plaatsten een onbemande camera om kleine dieren te filmen. Wat ze vervolgens op de beelden terugzagen was zeker niet klein: twee zeldzame zeearenden.

Zeearenden zijn heel grote vogels die niet veel voorkomen in Nederland. Ze worden ook maar weinig gespot. In het natuurpark de Biesbosch hadden ze geluk. Daar werden in maart drie jonge zeearenden geboren.

2,5 meter

In het filmpje van het natuurpark zie je twee van die jongen. Alhoewel, ze zien er niet heel erg jong uit, want wat zijn ze groot! Dat is niet gek, want volwassen zeearenden kunnen van vleugel tot vleugel wel 2,5 meter breed zijn.

Rob Haan van Natuur- en Vogelwacht Biesbosch geeft nog wat meer informatie over de bijzondere vogels. ‘Het zijn nog kleuters, maar ze zijn nu vrijwel volgroeid en uitgevlogen. De vrouwelijke zeearenden zijn trouwens een stuk groter dan de mannetjes. Dat is bij de meeste roofvogels zo.’ Haan heeft ook nog een tip voor als je het filmpje gaat kijken: ‘Vergeet niet het geluid aan te zetten. Dan hoor je hoe het ene jong zijn zusje roept’.

Anderen lazen ook: Vissers redden zeearend uit tentakels van octopus.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps