Vier dagen lang zat Rahul in de put. Foto: AFP

Jongen (10) na vier dagen uit put gered

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Opluchting en blijdschap in India. Vier dagen lang zat daar de 10-jarige Rahul vast in een put. Reddingswerkers hebben de dove jongen gisteren kunnen bevrijden. 

Na een reddingsactie die in totaal 110 uur heeft geduurd, lukte het om de jongen uit de 24 meter diepe put te redden. Daar was hij afgelopen vrijdag in terechtgekomen. Rahul was toen in de buurt van zijn huis aan het spelen.

Zuurstofslang

Reddingswerkers waren er snel bij en duwden een zuurstofslang door het gat, zodat Rahul kon blijven ademen. Met camera's werd bekeken hoe het met Rahul ging. Met hem communiceren was erg moeilijk omdat hij doof is.

Ondergrondse gang

Met behulp van hijskranen werd een ondergrondse, verticale gang gegraven, naast de put waar Rahul vast zat. Via die gang konden de reddingswerkers uiteindelijk bij hem komen. Zij moesten heel precies werken omdat de boel zou kunnen instorten.

Ziekenhuis

Rahul werd, toen de reddingswerkers bij hem waren, op een stretcher gelegd en naar boven gebracht. Meteen daarna is hij naar het ziekenhuis gebracht. Naar omstandigheden gaat het goed met hem. 

Anderen lazen ook: Ratten speuren naar overlevenden van aardbeving

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook