Beeld:  Facebook South Cariboo Search and Rescue

Jongen (17) overleeft in zelfgemaakte sneeuwgrot

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Het zal je maar gebeuren. Je maakt een vette tocht op een sneeuwscooter, maar raakt verdwaald. En je moet een ijskoude nacht in de sneeuw doorbrengen, in een grot die je zelf gegraven hebt. Het overkwam een 17-jarige jongen uit Canada. 

De jongen was met zijn familie een dagje in de sneeuw geweest. Maar op een gegeven moment raakte hij zijn familieleden kwijt. Die wachtten op hem op de parkeerplaats, maar ze merkten al snel dat er iets mis was. Ze schakelden de alarmdiensten in. 

Bescherming tegen harde wind en sneeuw

De jongen had intussen zijn sneeuwscooter goed in het zicht geparkeerd. Daar dichtbij groef hij zichzelf in in een sneeuwgrot en besloot op die plek te wachten op hulp. Slim, want in zo'n sneeuwgrot ben je beschermd tegen harde (en koude) wind en sneeuw. De jongen had wat eten en water bij zich en wist de nacht door te komen. Gelukkig kon de reddingsdienst hem de volgende ochtend vinden. 'Door zijn survivalkennis heeft deze jongen ons werk een stuk makkelijker gemaakt', schrijven zijn redders op Facebook.

Anderen lazen ook: 5x Dit was het weekend in foto's

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook