Foto: Facebook Wellington District Police

Jongen (4) belt politie om speelgoed te laten zien

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
pinguin
Myrthe
Timmers

Een brand, een hartaanval of een ongeluk: 112 bel je natuurlijk alleen als er écht iets aan de hand is. Een jongen (4) uit Nieuw-Zeeland dacht daar anders over. De kleuter belde de politie om zijn speelgoed te laten zien.

‘Politiemevrouw? Ik heb speelgoed voor je. Kom je langs om te kijken?’, vroeg de jongen tijdens zijn gesprek. De verbaasde politieagent aan de andere kant van de lijn hoefde gelukkig geen antwoord te geven. Toen de vader van het jongetje merkte met wie zijn zoon aan het bellen was, pakte hij snel de telefoon af om uit te leggen dat er echt geen noodgeval was.  

Cool speelgoed 

Bij de politie vonden ze de vraag van het jongetje stiekem best grappig. Daarom hebben ze een echte agent bij hem langsgestuurd, schreven ze op Facebook. Agent Kurt liet de zwaailichten van zijn politieauto zien en bekeek het speelgoed van de jongen. Dat vond de agent hartstikke 'cool'. 

Niet meer doen 

Hoewel Kurt dus best kon lachen om de actie van de kleuter, heeft hij nog wel uitgelegd dat de jongen nooit meer zomaar het noodnummer mag bellen. Want tja, als iedereen belt om de politie naar speelgoed te laten kijken, moeten de mensen met echte problemen veel te lang wachten op hulp. 

Anderen lazen ook: Spionage via een boterham met pindakaas.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook