Kapper Kapsel

Jongen (4) mag niet naar school vanwege kapsel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Bepaal jij zelf hoe je haar zit of wat je aantrekt als je naar school toe gaat? Het lijkt de normaalste zaak van de wereld, maar Jabez Oates kwam ermee in de problemen.

De vierjarige jongen uit de Amerikaanse staat Texas ging afgelopen week voor het eerst naar school, maar werd vanwege zijn lange haar al snel weer terug naar huis gestuurd. 

Strenge schoolregels

Een jongen met lang haar? Dat is er hartstikke verboden. Alle leerlingen moeten met netjes geknipt haar naar school komen, is één van de regels. Het haar van jongens mag niet langer zijn dan de wenkbrauwen, de oren of de rand van het shirt. Meisjes mogen hun haar niet in een opvallende kleur verven.

Nooit naar de kapper

Jessica, de moeder van Jabez, weigert haar zoon naar de kapper te sturen. 'Hij is nog nooit naar de kapper geweest. Zijn kapsel hoort gewoon bij hem', zegt ze tegen Fox News. 'En ik geloof niet dat het hebben van kort haar nodig is om les te krijgen.' Ze deelde het op Twitter en daar reageerden veel mensen op. Zoals je hieronder kunt zien.

Nog niet naar school

Moet de jongen nu kiezen: zijn lange haren of school? Misschien toch niet. Een ander kapsel mag op zijn school alleen als daar culturele of religieuze redenen voor zijn. De ouders moeten daarvoor wel een brief schijven. Zolang de moeder van Jabez dat niet doet, is haar zoon er nog niet welkom.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Kapper scheert klant in de lucht of Kapper knipt zonder handen.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Het is toch wenkbrAUwen?

Ik vind dat je mag dragen wat je wilt. Tenzij het echt tot je voeten komt Oeps

Ik ben het er helemaal mee eens

Is gewoon stom, dat een kind dat van vier is het niet zelf mag beslissen toch??

Ja maar inhoevere kan een kind van vier het zelf beslissen

Wenkbrouwen??!?! Vraagtzichaf

Ik vind het echt heel raar dat je als jongetje van 4 niet naar school mag door je lange haar

Dat klopt het is toch zijn beslusing
Anderen moeten dat maar apsepteren

ik vind lang haar juist leuk en ik vind het raar dat hij dat niet zelf mag kiezen

Ja daar heb je gelijk in
Goed dat je er zo mee omgaat

Ik vind het wel cool staan

Dat is toch belafhelijk ke mag toch zelf kiezen wat je met je haren doet Amerika moet mensen zo laten als dat ze zijn! Al moet hij wel naar de kapper alleen het dode haar eraf! Dan is het nog steeds lang toch???!!!!! Blij Vraagtzichaf Duimomlaag Duimomlaag Rentweg Oeps Duimomhoog

Echt heel zielig voor dat jochie…waarom niet denk ik dan. Oeps Oeps Duimomlaag

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.