kheris rogers, discriminatie

Jongste ontwerper (11) ooit bij New York Fashion Week

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nienke Blokhuis
Nienke
Blokhuis

Al eerder schreven we over de 11-jarige Kheris Rogers, die beroemd werd dankzij haar t-shirts. Ze is nu nóg bekender omdat haar ontwerpen te zien waren op de New York Fashion Week!

Kheris maakte de blijmakende shirts, om andere kinderen op te beuren die worstelen met hun huidskleur. Zelf werd Kheris ook gepest. Haar zus vrolijkte haar op door een foto van haar te delen op Instagram. Daar kwamen zoveel leuke reacties op, dat Kheris het meteen weer zag zitten. Zo kwam ze op het idee van de t-shirts, met de slogan 'Flexin' in my Complexion'. Oftewel: voel je goed met je huidskleur.

Fashion Week

Ze kreeg hiervoor veel aandacht van media over de hele wereld. Deze week werd dat nog iets specialer. Ze mocht namelijk haar ontwerpen laten zien op de catwalk tijdens de New York Fashion Week. Dat is een evenement waar belangrijke mensen uit de modewereld naartoe komen. 

kheris rogers, discriminatie

'Ik heb net geschiedenis gemaakt als de jongste ontwerper op de New York Fashion Week OOIT!' postte Kheris na afloop op Instagram. 'Ik ben nog maar elf jaar en heb het tot de catwalk geschopt terwijl ik mensen aanmoedig om van hun huidskleur te houden. Bedankt voor jullie steun! En blijf je goed voelen met je huidskleur'.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Als jongste piloot (18) de wereld rond of Zwemster Sanne (14) jongste paralympiër ooit.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps