Zapp Theaterawards HUMAN Robert Lagendijk 2017

Joris en de Drakentemmers wint Zapp Theaterprijs

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Heb je 'm gezien zaterdag? De draak in de studio van Zapplive? Die was er niet zomaar. De jeugdtheatervoorstelling Joris & de Drakentemmers van Het Laagland kreeg namelijk in de uitzending de Zapp Theaterprijs overhandigd door de kinderjury. 

Joris & De Drakentemmers was samen met Snorro, Klucht, De GVR en Liefde genomineerd voor de Zapp Theaterprijs: de prijs voor beste jeugdtheatervoorstelling volgens kinderen. De kinderjury moest uit de vijf favorieten van het publiek één winnaar kiezen. 

Geheime vergadering

Dat was nog niet zo makkelijk. Er werd tijdens een geheime vergadering lang over gepraat. Uiteindelijk werd de jury het eens: Joris & De Drakentemmers is de beste jeugdtheatervoorstelling van seizoen 2016/2017. De jury kwam afgelopen zaterdag naar Hilversum om tijdens de uitzending van Zapp Live de prijs aan de acteurs te overhandigen.

Zapp Theaterawards HUMAN Robert Lagendijk 2017

Overwin je angsten

In de voorstelling vertellen vijf acteurs op een bijzondere manier de legende van Joris en de Draak. Het gaat niet alleen om monsters uit bekende verhalen maar vooral om draken in je hoofd. De kinderjury vindt het een stoere voorstelling die alles heeft: een fantasievol verhaal, een slim decor, geweldige muziek, veel energie. En, zo staat in het juryrapport te lezen: 'Met een boodschap die blijft hangen: overwin je angsten en versla de draken in je hoofd. Want je hoeft niet bang te zijn!' Door de voorstelling ging de Kinderjury ook nadenken over hun eigen draak en hoe zouden ze die kunnen verslaan. 

Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar de voorstelling? Je kunt 'm nog gaan zien dit najaar. Vanaf januari trekt Het Laagland er weer mee door het land

DEEL DIT ARTIKEL Facebook