Foto ANP

Jos B.: 'Ik heb het niet gedaan'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

'Ik ben niet de persoon die Nicky Verstappen heeft ontvoerd en ik ben niet de persoon die Nicky Verstappen van het leven heeft beroofd. Ik heb het niet gedaan.' Verdachte Jos B. ontkende vanmorgen dat hij iets met de moord van twintig jaar geleden op Nicky (toen 11) te maken heeft. 

In de rechtbank van Maastricht begon vandaag de zaak tegen Jos B. Hij wordt ervan verdacht dat hij twintig jaar geleden Nicky Verstappen heeft vermoord. Maar hij ontkent tot nu toe dat hij er iets mee te maken heeft. Zijn advocaat vroeg de rechtbank zelfs om hem zo snel mogelijk vrij te laten. De kans dat de rechter dat besluit is klein.

Sporen gevonden

Jos B. heeft komende tijd namelijk wel iets uit te leggen aan de rechter. Sporen van hem, zoals speeksel, haren en huid, werden gevonden op de kleren van Nicky. Maar dat die sporen gevonden zijn, wil nog niet zeggen dat Jos B. hem ook echt heeft vermoord. De familie van Nicky hoopt de komende tijd te horen wat er precies is gebeurd. Zelfs als dat heel naar is.

Lang onderzoek

Verstappen werd in augustus 1998 dood gevonden tijdens een zomerkamp. Twintig jaar lang heeft de politie gezocht naar de dader. Afgelopen zomer werd Jos B. in Spanje gearresteerd. De advocaten en rechters gaan deze week alle feiten op een rijtje zetten en een plan maken voor de volgende rechtbank-bijeenkomsten.

In een speciaal centrum wordt Jos B. vanaf maart door psychiaters onderzocht. Dat onderzoek duurt waarschijnlijk nog tot volgende zomer. Pas daarna, dus ergens in de herfst van 2019, kan de rechter een uitspraak doen.

Foto ANPNicky (11) in 1998

Anderen lazen ook: Jos B. aangehouden in Spanje.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik weet niet helemaal zeker of hij de moord heeft gepleegd.. maar ik vind het raar dat hij helemaal in Spanje is opgepakt. Dat maakt hem voor mij toch wel een beetje verdacht.... Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps